SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

Investiguen una empresa de panells solars per estafa

Entre els afectats hi hauria almenys un veí de Solsona || Es calcula que la firma podria haver-se endut uns 110.000 euros

Una instal·lació de plaques solars.

Una instal·lació de plaques solars.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’empresa Sunblitz Kraft per una presumpta estafa a una vintena de persones. Segons va publicar ahir El Periódioco, els afectats són de diversos municipis de Catalunya i almenys n’hi ha un de Solsona. Aquests calculen que els han estafat prop de 110.000 euros en total i han presentat denúncies davant de diferents comissaries.

Alguns d’ells asseguren que van fer pagaments per endavant per instal·lacions fotovoltaiques i que ara no hi ha rastre dels responsables de la companyia. Aquestes denúncies arriben en un moment d’auge de les energies renovables i de l’ús de panells solars per a autoconsum elèctric de particulars i empreses. Un dels denunciants, Damián Núñez, va explicar que va fer un primer pagament per avançat de 3.990 euros per la instal·lació de nou panells solars a la teulada del seu habitatge, i que des d’aleshores cap tècnic ha trepitjat la seua casa al Baix Camp. “A l’abril vaig començar a trucar-los i vaig tenir moltes dificultats per localitzar-los, es passaven la pilota els uns als altres”, explica. Les excuses s’anaven succeint. Que si el mal temps, que si l’escassetat de xips, que si la guerra d’Ucraïna.

A mitjans de juliol, va rebre una trucada de Miquel Junyent, administrador de l’empresa. “Em va dir que havien tancat, que un treballador se’n va anar amb els diners i que contactés amb el proveïdor directament i em comprés jo mateix el material”, va dir. Estranyat, va buscar a internet i va localitzar altres persones en la seua mateixa situació.

Un altre dels afectats, en canvi, sí que va rebre una visita per a la instal·lació de panells solars, però en el seu cas assegura que li van destrossar la teulada i ara ha de pagar 2.500 euros de reparació.La policia autonòmica té constància de denúncies en pobles i ciutats de les comarques del Solsonès, el Baix Camp, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental contra aquesta empresa. Vint-i-dos persones que diuen haver estat víctimes d’aquesta firma han creat un grup a l’app de missatgeria WhatsApp per intercanviar informació.

tracking