SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Fraga inicia les obres al centre històric al cap de mesos de retards

Treballs previs avui per reurbanitzar la zona del Pou de Gel

La zona del Pou de Gel, on avui comencen les obres.

La zona del Pou de Gel, on avui comencen les obres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga comença avui els treballs de senyalització previs a les obres de reurbanització de la zona de la plaça d’Espanya. Aquests treballs comportaran la recuperació de l’espai on es troba el Pou de Gel, que s’obrirà al públic. Segons la regidora d’Urbanisme, Esther Rubio, aquesta actuació s’ha demorat més d’un any i mig per problemes de tramitació i per traves per part de Patrimoni del Govern d’Aragó, que va exigir incloure més detalls en la remodelació de l’àrea per recuperar el pou.

En una primera fase s’actuarà a la zona del carrer Maza, que ja està tancat la trànsit. En la segona, al lateral nord de la plaça d’Espanya, i en la tercera, al lateral dret i la zona central. La intenció és prosseguir amb la reurbanització del passeig del Cegonyer per convertir-lo en zona parcialment vianalitzada i reactivar aquesta zona del barri històric de la capital.

El pou de gel es va descobrir el 2019 i data del segle XVII. Aquesta intervenció és la més important de l’actual mandat i molt reclamada pels veïns de la zona. Costarà uns dos milions d’euros.

tracking