SEGRE

MOBILITZACIÓ LABORAL

Les grues del Pirineu donaran prioritat a 4 asseguradores

Les que accepten la pujada de tarifes, després de posar fi a l'aturada

Imatge de la marxa lenta de diumenge al Pallars Sobirà.

Imatge de la marxa lenta de diumenge al Pallars Sobirà.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les grues d’assistència a la carretera del Pirineu posen avui fi a l’aturada de tres dies que van iniciar dissabte per denunciar la “precarietat laboral” a què asseguren veure’s sotmeses i exigir tarifes “justes” a les companyies d’assegurances. No obstant, no tornaran a la situació anterior. Fonts d’aquest col·lectiu van explicar ahir que donaran prioritat als serveis que els requereixin les quatre asseguradores que fins ara han acceptat la pujada de preus que reivindiquen.

Unes altres cinc no han donat el vistiplau a aquest augment i, si no ho fan, els amos de grues apunten a la possibilitat d’una nova aturada que afectaria només aquestes companyies. Així mateix, van assenyalar que aquests tres dies de mobilitzacions, durant el pont festiu de la Mare de Déu d’Agost, han deixat sense cobrir entre 80 i 90 serveis. Van indicar que alguns d’aquests ja estan resolts i els altres s’aniran solucionant al llarg d’aquesta setmana.

Durant els tres dies d’aturada han limitat l’activitat al més indispensable per a la seguretat del trànsit, per evitar danys personals i per atendre serveis requerits directament per Trànsit. Per exemple, ahir van retirar un cotxe que es va cremar a Espot (vegeu més informació a la pàgina 10). Diumenge, una vintena de grues d’assistència a la carretera del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran van portar a terme una marxa lenta de sis quilòmetres entre Montardit i Sort per reivindicar tarifes “justes” a les asseguradores, al considerar que les actuals no cobreixen el cost real. Van denunciar que algunes companyies mantenen els mateixos preus des del 2009.

tracking