SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Alfarràs proposa apujar l'IBI a canvi de contractar vigilants de seguretat

Celebrarà una consulta popular al setembre perquè els veïns decideixin

Estat del bar de les piscines després d’una gamberrada al juny.

Estat del bar de les piscines després d’una gamberrada al juny.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs convocarà al setembre una consulta per saber si els veïns recolzen la contractació de dos vigilants més (que se sumarien als dos que ja hi ha) per millorar la seguretat a la nit a canvi d’apujar l’Impost de Béns Immobles (IBI). Segons l’alcalde, Joan Carles Garcia, d’aquesta forma es costejaran els 60.000 euros anuals que suposarà incorporar aquests dos nous agents. “Així es podrà tenir coberta la vigilància al matí, a la tarda i a la nit, en concret almenys quatre nits a la setmana amb tota seguretat”, va remarcar Garcia.

La consulta popular es durà a terme després de l’11 de setembre per garantir la participació més gran possible. L’alcalde va indicar que les gamberrades que s’han registrat aquest any, a més dels robatoris, botellons i baralles de carrer, han disparat la inseguretat ciutadana. “Per aquesta raó crec que els veïns donaran suport a la mesura ja que dos nous agents milloraran aquesta situació”.

Si la resposta és positiva, s’incorporaran a la plantilla com més aviat millor.Entre els fets més recents consta una denúncia als Mossos a finals de juny quan autors desconeguts van destrossar el bar de les piscines i van deixar fora de servei el vas gran del recinte. Un grup de persones van tallar amb una radial la tanca posterior de les piscines per no ser detectades per les càmeres de vigilància, van entrar al bar tallant també la reixa del taulell i van causar danys valorats en milers d’euros a l’interior. A més, van llançar hamaques, escombraries i un gran nombre de botelles de vidre a la piscina, que es va haver de buidar i netejar per treure tots els vidres trencats.

Setmanes abans es va aconseguir identificar gràcies als veïns un lladre de plantes que destrossava parterres i jardineres dels carrers.

La gestió de l’aigua, municipal l’any que veL’ajuntament va aprovar al ple d’aquest mes el reglament per a la remunicipalització del servei d’aigua de boca que, en l’actualitat, realitza l’empresa CASSA a través de contractes anuals prorrogats des de l’any 2011, segons va explicar l’alcalde. La intenció és que tots els punts del reglament quedin llestos durant aquest any perquè el consistori pugui fer-se càrrec del servei el pròxim 2023.

L’ajuntament ha anat millorant canonades i conduccions que patien contínues fugues per millorar la prestació i evitar el malbaratament d’aigua, que ha arribat a ser de gairebé un 40 per cent.

tracking