SEGRE

Successos

Trobat al Pirineu oscenc el cos sense vida d'una dona que podria ser la muntanyenca desapareguda a l'octubre

Tot apunta que es tracta de la muntanyenca de 50 anys, veïna de Bordeus, que es trobava desapareguda des del mes d’octubre passat

Una imatge de l'operatiu de rescat del cos de la dona.

Una imatge de l'operatiu de rescat del cos de la dona.Guardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un operatiu conjunt de la Gendarmeria francesa i de la Guàrdia Civil ha localitzat, al Pirineu d’Osca, el cos sense vida d’una dona. Tot apunta que es tracta de la muntanyenca gal·la, de 50 anys, veïna de Bordeus, que es trobava desapareguda des del mes d’octubre passat.

La Comandància de la Guàrdia Civil d’Osca ha informat que diumenge passat, 14 d’agost, un muntanyenc va donar avís a la Gendarmería Nacional Francesa en trobar, en voltants del Pic Balaitus, una peça de roba, acarant-la amb la descripció facilitada per familiars de la muntanyenca francesa amb el material i la vestimenta que portava, i comprovant que pogués pertànyer a la mateixa.

La Gendarmeria del PGHM de Pierrefitte-Nestalas va sol·licitar la col·laboració de la Guàrdia Civil i dilluns passat, 15 d’agost, es va organitzar un dispositiu conjunt de components de muntanya, intensificant la recerca per sota de la Gran Diagonal cap a la Glacera de les Fondiellas.

Després de diverses hores de recerca, un especialista del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil de Panticosa va divisar, amb uns prismàtics, un bony de color blau, descendint, juntament amb un gendarme, al lloc, una zona no transitada habitualment per persones i de molt difícil accés. Finalment, van localitzar una motxilla i juntament amb ella restes d’un cos sense vida i estris personals.

Després de l’autorització del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Jaca, es va procedir a l’aixecament del cadàver per part de personal del GREIM de Panticosa i es va efectuar el seu trasllat, amb suport de personal de la Gendarmeria, fins un lloc accessible per a l’evacuació del cos amb l’helicòpter de la Gendarmería Nacional Francesa, que en aquell moment es trobava més pròxim al lloc dels fets, fins l’Aquarterament de Panticosa i des d’allà, per part dels serveis funeraris, al dipòsit de cadàvers de Jaca, per realitzar l’autòpsia.

La Comandància de la Guàrdia Civil d’Osca ha manifestat que, una vegada realitzada la mateixa i a l’espera de la confirmació positiva de les proves d’AND realitzades, tot apunta que es tractaria de la muntanyenca francesa desapareguda.

Desaparició

La Guàrdia Civil ha recordat que el passat 24 d’octubre les autoritats franceses van tenir coneixement que una muntanyenca d’origen francès, de 50 anys, veïna de Bordeus, es trobava desapareguda i podia ser en territori espanyol ja que tenia intenció de realitzar una ruta partint del país gal cap a la zona del Massís del Balaitus, a Espanya, en concret, en el terme municipal de Sallent de Gállego, al Pirineu d’Osca, dia des del qual els seus familiars no tenien notícies d’ella.

L’1 de novembre de 2021, la Gendarmeria francesa va sol·licitar col·laboració per a la localització d’aquesta persona i, des d’aquell mateix dia, especialistes del GREIM de Panticosa, juntament amb l’helicòpter de la Unitat Aèria d’Osca, en coordinació amb la Gendarmeria, van realitzar diverses recerques per la zona, havent de ser les mateixes suspeses a causa de les complicades condicions meteorològiques de neu, resultant totes elles negatives.

Efectius del GREIM de Panticosa no van cessar en les tasques de localització d’aquesta persona i van continuar realitzant la recerca pels voltants de la Gran Diagonal, al Massís Balaitus, quan les condicions meteorològiques eren favorables i la neu havia desaparegut.

Al juliol, es va rebre una nova sol·licitud de col·laboració per part de Gendarmeria en haver divisat un guia de muntanya francès, que ascendia la Cresta de Pales, un objecte, tractant-se finalment de cordam de muntanya, per la qual cosa el resultat va ser negatiu.

tracking