SEGRE

Descoberta una gran plantació de marihuana en una zona boscosa del pantà de Camarasa

Els Mossos van localitzar 3.320 plantes de gran envergadura camuflades en un lloc amb accés des de l'aigua

La plantació de marihuana estava situada en una zona de difícil accés del terme municipal de les Avellanes i Santa Linya

Descoberta una gran plantació de marihuana en una zona boscosa del pantà de CamarasaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar el passat 10 d'agost una plantació de marihuana al terme municipal de les Avellanes i Santa Linya, amb 3.320 plantes. Segons ha explicat aquest divendres la policia catalana, a principis d'estiu els mossos van rebre diferents informacions que apuntaven a que en la zona boscosa que envolta el pantà de Camarasa es podria estar cultivant marihuana aprofitant l'accés a l'aigua. L'helicòpter dels Mossos va poder detectar la plantació, tot i que es trobava molt integrada en el bosc. En diferents punts els responsables havien aclarit una mica la zona però mantenint la majoria dels arbres per dificultar també l'observació aèria. Posteriorment els investigadors s'hi van desplaçar discretament i van localitzar en un lloc separat però amb visió general de l'àrea una tenda de campanya on deurien viure les persones que cuidaven la plantació.

Finalment, un cop informada l'autoritat judicial, a primera hora del dimecres 10 d'agost es va iniciar un dispositiu on van participar agents de seguretat ciutadana i investigació de la comissaria de Balaguer, agents de l'Arro, Unitat Aquàtica, Unitat Canina, Tedax i la unitat Hèlix de mitjans aeris. En inspeccionar l'àrea es va localitzar una segona tenda de campanya i, un cop els agents del Tedax van revisar i assegurar que no hi haguessin explosius els agents van irrompre en la plantació.

Al lloc finalment no es va localitzar cap persona però es van localitzar les 3.320 plantes, de gran envergadura i plena producció, i una zona de planter amb una potencialitat d'unes 6.000 plantes en total. Tot apunta que dos persones van fugir per una zona escarpada amb bosc molt dens. En les tendes es van localitzar tot el material per sobreviure a la zona i amb estris de fer foc, cosa que representava un gran perill d’incendi donada la situació actual, segons els Mossos.

Un cop es va retirar una mostra de les plantes dels diferents punts, es va iniciar la recollida i destrucció al lloc de totes les plantes. La policia també va trobar un depòsit d'uns 20.000 litres d'aigua amb la que els responsables de la plantació regaven i una mànega i motobomba amb la que reomplien el depòsit amb l'aigua del pantà. Els Mossos d'Esquadra continuen amb la investigació per tal d’identificar els responsables.

tracking