SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Torrefarrera rescindeix el contracte amb la firma de neteja per queixes veïnals

Als cinc mesos de contractar-la al considerar que no complia les exigències mínimes

Papereres plenes en un dels parcs de Torrefarrera.

Papereres plenes en un dels parcs de Torrefarrera.J.L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrefarrera ha rescindit el contracte a l’empresa de neteja viària a la qual va adjudicar el servei el mes de març passat al no complir els mínims exigits, la qual cosa ha comportat queixes veïnals per la brutícia als carrers, segons va explicar l’alcalde, Jordi Latorre. Fins diumenge passat s’encarregava d’aquestes tasques l’UTE integrada per Brocoli i Serveis Integrals de Finques a la qual es va adjudicar el servei de neteja de les vies públiques i el polígon industrial per quatre anys i un import de més de 88.000 euros, 20.000 més que a l’anterior conveni. Segons Latorre, “des del principi, a la concessionària se la va avisar dels continus incompliments ja que no deixava nets els carrers; la màquina que utilitzava, que no es corresponia amb la que va presentar al concurs públic, feia molt soroll i, a més, deixava regueres d’oli ja que perdia combustible.

Tampoc complia terminis i freqüències i sempre trobàvem zones per escombrar o arreglar”, va indicar Latorre. Totes aquestes deficiències van comportar queixes dels veïns, descontents amb l’estat dels carrers, i també de les empreses del polígon industrial ja que després del mercat dominical l’espai no quedava en òptimes condicions.“Per tots aquests motius l’ajuntament va obrir un expedient que ja s’ha tancat sense que hi hagin presentat al·legacions ni reclamacions. De fet, l’UTE ha acceptat la rescissió del contracte i diumenge passat va ser l’últim dia de treball”, va afegir Latorre.

L’alcalde va indicar que ja s’ha contractat una altra empresa, Serveis Lic, que s’encarregarà del servei de neteja viària temporalment. L’ajuntament pagarà a l’anterior adjudicatària per les tasques que ha desenvolupat en aquests gairebé cinc mesos.

Més de 54.000 euros per renovar jocs infantils al passatge del Parc

L’ajuntament de Torrefarrera ha aprovat definitivament la memòria valorada per al subministrament i instal·lació de nous jocs al passatge del Parc amb un pressupost d’execució de 54.842 euros.D’altra banda, l’ajuntament està immers en el procés de selecció de personal per constituir una borsa amb què cobrir els llocs de treball de la nova biblioteca, que haurà d’obrir les portes aquesta tardor, segons l’alcalde, Jordi Latorre.

L’ajuntament va acabar les obres de la biblioteca aquesta primavera, després de més de cinc anys de demora i diversos contratemps que les han retardat. Portarà el nom de l’antiga mestra de la localitat Providència Tomàs, segons van indicar fonts municipals.

tracking