SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

El carrer Major de la Seu d'Urgell, tallat dos mesos per reformar el paviment

Traslladen temporalment el mercat ambulant a Joan Brudieu i Bisbe Guitart

Imatge d’arxiu del paviment del carrer Major de la Seu.

Imatge d’arxiu del paviment del carrer Major de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d’Urgell començaran aquest dijous. L’ajuntament va informar ahir que la via, principal artèria comercial del centre històric del municipi, estarà tallada al trànsit de vehicles “durant els propers dos mesos”, període després del qual el consistori calcula que l’empresa adjudicatària dels treballs tindrà enllestida la renovació total del paviment dels carrers Major i Lluís de Sabater. Mentre durin les obres, el consistori traslladarà el mercat setmanal dels dimarts i els dissabtes al passeig Joan Brudieu i al carrer Bisbe Guitart.

Informarà els veïns dels canvis i de les afectacions a través de cartells i publicitat a la ràdio local. L’obra suposarà una inversió de 300.000 euros. Consistirà a aixecar les llambordes i renovar el paviment amb el mateix sistema que l’ajuntament va aplicar en la prova pilot que va dur a terme al carrer Fra Andreu Capella el 2019.

Utilitzarà la tècnica del paviment imprès per mantenir així l’estètica actual de paviment amb llamborda però amb una capacitat més gran de resistència davant la circulació de vehicles pesants. El ferm actual obliga a executar múltiples actuacions de manteniment a tota la via. El consistori va preguntar als veïns a través d’un procés participatiu perquè decidissin la millor època de l’any per dur a terme la reforma i reduir així l’afectació al mínim.

La consulta també es va fer extensiva als comerciants i venedors ambulants del mercat setmanal del centre històric, que són els principals afectats per aquesta actuació. Van poder escollir entre l’endemà de la festivitat de Sant Jordi o passada la festa major de la ciutat, el cap de setmana passat. El 70% va optar per executar la reforma després de l’estiu.

tracking