SEGRE

INFRAESTRUCTURES FERROCARRILS

Govern i ajuntament exigeixen reobrir l'estació de trens d'Almacelles

Gavín i Olivart, ahir a l’estació d’Almacelles.

Gavín i Olivart, ahir a l’estació d’Almacelles.X. RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i l’ajuntament d’Almacelles van exigir ahir que l’Estat reobri l’estació de trens com a baixador de la línia Lleida-Montsó. Això suposaria que els combois tornessin a parar a Almacelles, on ara passen de llarg. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, va enviar una carta al ministeri de Transports perquè posi en servei l’estació, que fa més de 20 anys que està tancada.

Gavín va apuntar que actualment “no té les condicions tècniques i de seguretat perquè hi pari un tren i que la gent pugui pujar i baixar”. Va assenyalar que recentment Adif ha adjudicat un projecte de millora en aquesta línia i va demanar que s’hi inclogui el baixador. Així mateix, va avançar que també sol·licitaran una reunió amb el ministeri per plantejar que “si Adif no té interès a fer res a l’edifici, que ens el traspassi a la Generalitat o a l’ajuntament”.

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, va recordar que la reobertura de l’estació és una llarga reivindicació i va dir que serviria per millorar les connexions amb Lleida i amb Aragó. D’altra banda, la Generalitat va aprovar ahir la creació d’una subdirecció general de Transport Ferroviari per “culminar” el traspàs de Rodalies. El Vicepresident, Jordi Puigneró, va assegurar que “estem preparats, però toca a l’Estat moure fitxa”.

tracking