SEGRE

EQUIPAMENTS OBRES

Sidamon enderroca les antigues escoles per construir un centre de serveis

Inicia la demolició aquesta setmana i els veïns les van visitar diumenge per últim cop

Diversos joves van escriure per última vegada a les pissarres.

Diversos joves van escriure per última vegada a les pissarres.JOSEP MARIA LLOVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Sidamon iniciarà aquesta mateixa setmana les obres de demolició de les antigues escoles, pas previ a la construcció d’un centre de serveis municipal en aquest mateix emplaçament. Els treballs es van adjudicar a l’empresa B-Biosca SL amb un pressupost de 31.444 euros. Per aquesta raó, el consistori va permetre als veïns visitar aquest antic centre educatiu en marxa durant diverses dècades i recórrer-ne les classes i els espais comuns.

L’espai va deixar de ser escola després de la inauguració del nou col·legi El Timó el 2016. En aquest sentit, el consistori ja ha adjudicat les obres del centre de serveis municipal. Aquest equipament oferirà serveis a la gent gran com per exemple bugaderia i fisioteràpia i comptarà amb un espai per fer exercici físic.

Així mateix, també inclourà altres serveis per al conjunt de la població, com la biblioteca o la ludoteca. L’alcaldessa, Dolors Tella, va explicar que els treballs aniran a càrrec de l’empresa Garrofé. Les obres començaran demà i es preveu que durin sis mesos. El projecte suposarà finalment una inversió de més de 653.000 euros. Inicialment comptava amb un pressupost d’uns 450.000 euros. En aquest sentit, Tella va apuntar que l’encariment es deu a l’augment del preu dels materials. Per finançar-lo, l’ajuntament compta amb una subvenció de 370.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) de la Generalitat i la resta l’aportarà el consistori.

L’increment del pressupost l’assumiran amb romanent de tresoreria. El centre de serveis de Sidamon estarà connectat amb el consultori mèdic i el local social. L’ajuntament també projecta la reforma del bar que es troba en aquest últim equipament.

tracking