SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Alfarràs organitza a l'octubre la primera Fira de la Pesca

Una quinzena d'expositors han confirmat la seua presència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena d’expositors han confirmat, ara per ara, la seua presència a la primera Fira de la Pesca que se celebrarà a Alfarràs el 8 i 9 d’octubre, va anunciar ahir l’alcalde de la població, Joan Carles Garcia. Substitueix la Fira de la Truita ja que tindrà un caràcter més professional i específic. Garcia va remarcar que a la zona hi ha molta afició a la pesca atès el bon estat del riu Noguera Ribagorçana, que atreu un gran nombre de pescadors, alguns procedents de diversos punts d’Europa.

Per aquesta raó, el consistori ha decidit potenciar aquesta pràctica esportiva i ampliar l’antiga exposició de la truita a dos dies i incloure altres àmbits professionals, ja que abans estava centrada només en la pesca d’aquesta espècie, avalada per la piscifactoria local. A més, també hi participaran una trentena d’expositors d’automoció, serveis i comerç local. El consistori espera que el nombre d’expositors del certamen dedicat a la pesca augmenti d’aquí a primers d’octubre “ja que és la primera fira de Lleida dedicada únicament a aquesta activitat”, va indicar Garcia.

L’ajuntament va decidir el 2019 fer biennal la Fira del Préssec que se celebrarà l’any que ve. “En aquesta edició tampoc no s’hauria pogut celebrar un certamen dedicat al préssec ja que, a causa de les gelades i les tempestes d’aquest any, la producció s’ha reduït notablement”, va indicar Garcia. No obstant, “a l’octubre també comptem amb la presència d’algun estand de fruita com a mostra de producte de proximitat”, va remarcar.

La ciutadania va ser la que va recolzar fer un certamen biennal, que va haver d’ajornar-se el 2020 arran de la pandèmia de la Covid.

Consulta popular per la vigilànciaGarcia també va anunciar que la consulta popular per proposar apujar l’Impost de Béns Immobles (IBI) i tenir fons dedicats a contractar més seguretat es farà la setmana del 12 al 18 de setembre. D’aquesta forma es podrà tenir més vigilants i ampliar els torns.

tracking