SEGRE

SEPRONA FAUNA

Imputats per abandó d'animals a Estamariu

La Guàrdia Civil va descobrir una explotació ramadera clandestina || Amb 18 ovelles, 11 cabres, 6 cavalls i tres gossos desnodrits

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seprona de la Guàrdia Civil de Lleida ha imputat per un delicte d’abandó animal els responsables d’una granja clandestina a Estamariu, a l’Alt Urgell. Hi havia trenta-nou animals desnodrits: divuit ovelles, onze cabres, sis equins i tres gossos. La inspecció a l’explotació va tenir lloc el 23 d’agost i els agents van observar que “cap dels animals no tenia menjar als abeuradors per cobrir les seues necessitats, ni tampoc hi havia provisió d’aliments emmagatzemats”, va informar ahir el cos de seguretat.

L’explotació no estava inscrita en el registre d’explotacions ramaderes i els investigats no disposaven d’autorització per a l’inici de l’activitat i no comptaven amb l’autorització ambiental ramadera. Davant del mal aspecte físic d’alguns exemplars, els agents van sol·licitar la presència d’un veterinari del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per avaluar l’estat sanitari dels animals. Els equins, dels quals no tenien cap mena de document, deambulaven per la finca visiblement desnodrits i fins i tot una euga adulta tenia lesions aparents i caquèxia extrema.

Els tres gossos malvivien lligats amb cadenes, no figuraven inscrits en el registre general d’animals de companyia ni disposaven d’identificació amb microxip, estant extremament prims i infectats per paràsits, fins i tot amb dificultats de mobilitat.Així mateix, a l’interior d’una de les naus van trobar les restes de tres ovelles.Davant d’aquest cúmul de negligències, la Guàrdia Civil va immobilitzar els animals a la mateixa finca, sent atesos per un veterinari especialista per proporcionar-los un tractament clínic d’urgència. La investigació penal per un delicte de maltractament animal s’ha remès al jutjat de la Seu d’Urgell i s’han tramitat vuit multes per infraccions administratives.

Estat evident de desnutrició que presentava un dels equins.

Estat evident de desnutrició que presentava un dels equins.GUARDIA CIVIL

tracking