SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Torà seguirà restaurant les muralles

Destinarà 140.000 € a rehabilitar un últim tram d'uns 60 metres al carrer Llanera

Imatge de la muralla de Torà, a la zona del carrer Llanera.

Imatge de la muralla de Torà, a la zona del carrer Llanera.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Torà donarà continuïtat aquest any als treballs de reparació de les muralles que va iniciar l’any passat i que espera culminar amb l’últim tram de muralles fins al final del carrer Llanera, d’uns seixanta metres de llargada. L’alcalde, Magí Coscollola, va detallar que els treballs inclouran la restauració de la paret de la muralla i la retirada de les sepultures de l’antic cementiri, tal com es va fer en la primera etapa de la rehabilitació. Les restes humanes es dipositaran en una fossa comuna de l’actual cementiri, a uns 300 metres.

Segons Coscollola, aquesta actuació està prevista per a finals d’any i suposarà una inversió de 140.000 euros, entre aportacions de la Generalitat, l’IEI i fons propis. En la primera etapa es van invertir 136.118 euros.La restauració de l’antiga muralla es va posar en marxa després que tempestes el 2018 van provocar la caiguda de part de la fortificació i van deixar al descobert restes humanes del vell cementiri. El consistori va iniciar llavors la recuperació d’aquesta zona que uneix la plaça Jaume Coberó amb el carrer Llanera.

El març del 2021 es va reconstruir el mur de pedra caigut i al desembre es van retirar els cadàvers de les primeres capes, datats en els segles XVIII i XIX.

tracking