SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

El turisme religiós atreu a Aitona més de 2.500 persones aquest any

Per visitar enclavaments relacionats amb Santa Teresa Jornet, el Pare Palau i el beat Josep Camí, nascuts a la població || Moltes ho van combinar amb el fruiturisme

La Cova del Pare Palau, on la congregació carmelita té una desena d’habitacions.

La Cova del Pare Palau, on la congregació carmelita té una desena d’habitacions.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 2.500 persones han passat des de començaments d’any per Aitona per fer rutes turístiques pels enclavaments religiosos de la població on van nàixer Santa Teresa Jornet, el Pare Palau i el beat Josep Camí. Així ho van confirmar fonts municipals i de l’orde de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes que van indicar que, encara que la majoria de les visites es concentren al març amb la floració rosa dels arbres fruiters, l’arribada de persones interessades en aquests enclavaments ha estat fluïda durant la resta dels mesos, bé per recórrer les seues cases, els enclavaments on van pregar o els respectius museus. També hi ha visites concertades d’escolars per passar-hi dies de convivència.

Aviat hi arribaran alumnes d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita. La població va impulsar aquesta iniciativa a finals del 2018 amb el lema “Aitona, bressol de sants” amb el suport de l’ajuntament, el bisbat de Lleida i les dos congregacions locals: les Germanetes dels Ancians Desamparats i de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes. Després dels dos anys de pandèmia, la iniciativa s’ha reactivat però la majoria dels visitants no pernocten a la població.

Les germanes carmelites ofereixen una desena d’habitacions a prop de la Cova del Pare Palau on retirar-se a meditar i passar temporades. A més, compten amb un projecte per ampliar aquesta oferta a les seues instal·lacions.Per la seua part, l’ajuntament també preveu pal·liar la falta d’allotjament i impulsa la creació d’una zona d’autocaravanes. L’alcaldessa, Rosa Pujol, va indicar que també es vol potenciar el turisme religiós ja que és una de les poques poblacions de Lleida que ofereixen aquesta possibilitat.

Els itineraris religiosos estan a càrrec de veïns voluntaris i també de les mateixes germanes de les dos congregacions. Es pot veure la Casa Museu de la Congregació de Santa Teresa, l’església de Sant Antolí, la casa natal de la santa, la primera casa asil de Catalunya, l’ermita de Sant Joan de Carratalà i el mirador del Baix Segre. També fer un recorregut per la cova on el Pare Palau anava a meditar i recórrer el lloc de veneració de la figura del beat Josep Camí, mort màrtir el 1936.

tracking