SEGRE

CELEBRACIONS ONZE DE SETEMBRE

El Pirineu obre els actes de la Diada amb cinc dies d'antelació

Commemoració de la delegació del Govern

L’acte institucional de la Diada al Pirineu que la Generalitat va organitzar ahir a Peramola.

L’acte institucional de la Diada al Pirineu que la Generalitat va organitzar ahir a Peramola.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La delegació del Govern del Pirineu va obrir ahir els actes de la Diada de Catalunya a Lleida. Ho va fer amb cinc dies d’antelació, en un acte a l’Espai Miquel Martí i Pol de Peramola. Veïns i autoritats van assistir a la jornada, que va incloure una taula redona d’escriptors del Pirineu amb Roser Guix, Pep Coll, Albert Villaró, Jordi Mir i Josep Espunyes.

L’acte va reivindicar la importància de la literatura com a “eina que reflecteix l’esperit i la realitat del Pirineu, part inseparable de Catalunya i del seu sentiment nacional”, va dir el delegat del Govern al Pirineu, Ricard Pérez. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va participar en l’acte i va destacar el caràcter “viu” del Pirineu quant a literatura i va mostrar el seu “suport” al sector literari de les comarques de muntanya. La majoria de pobles preparen també actes per celebrar la Diada, que es portaran a terme entre dissabte i diumenge.

Per la seua banda, l’ANC nolieja autocars per facilitar l’assistència diumenge a la manifestació a Barcelona per omplir l’avinguda Paral·lel i participar en la marxa fins a l’Estació de França.

tracking