SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Quasi la meitat de les obres previstes al Port de Comiols, encara sense data

La variant d'Artesa de Segre, enllestida a la tardor || Licitaran el 2023 algun tram en els 15 quilòmetres fins a Folquer i els 14 des d'allà fins a Isona, sense calendari

La ronda d’Artesa de Segre estarà acabada aquesta tardor i tindrà 1,1 quilòmetres de longitud.

La ronda d’Artesa de Segre estarà acabada aquesta tardor i tindrà 1,1 quilòmetres de longitud.JORDI ECHEVERRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé la meitat de la millora de la carretera del Port de Comiols, de trenta quilòmetres de longitud entre Artesa de Segre, a la Noguera, i el municipi d’Isona i Conca Dellà, al Pallars Jussà, no té encara un calendari d’obres. L’únic tram en construcció és la variant d’Artesa d’1,1 quilòmetres, que estarà acabada aquesta mateixa tardor i suposarà una inversió de cinc milions d’euros. A la resta del traçat, la Generalitat preveu treure a concurs durant el primer trimestre del 2023 obres en algun tram, encara pendent de determinar, dels 15 quilòmetres entre la nova variant d’Artesa de Segre i Folquer, a l’encreuament entre la L-512 i la C-1412b.

La Generalitat està redactant una actualització del projecte d’aquest tram, que haurà d’executar-se en diverses fases i representarà una inversió estimada de 56 milions d’euros.El tram final de 14 quilòmetres de la C-1412b entre Folquer i Isona és el més costós, perquè comportarà la construcció de quatre túnels i quatre viaductes. Exigirà una inversió d’uns 125 milions i encara no hi ha un calendari per iniciar les obres.

La Generalitat impulsa també en aquest tram una actualització del projecte constructiu. El Govern va anunciar el 2020 que la millora del Port de Comiols estaria completada el 2025.

tracking