SEGRE

DROGUES INVESTIGACIÓ

Cau una xarxa de tràfic de 'maria' amb 2 detinguts i 700 plantes a Torre-serona

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil van anar ahir a la matinada a Torre-serona per desmantellar una plantació de marihuana. En un magatzem van detenir dos homes i van decomissar 700 plantes. Se'ls acusa de formar part d'una xarxa internacional de tràfic de drogues. A la resta de Catalunya es van practicar 11 detencions més.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil va desarticular ahir a Catalunya una xarxa internacional de tràfic de marihuana que es va saldar amb 13 detinguts i el decomís de 2.500 plantes. Dos de les detencions es van efectuar en una nau a Torre-serona on es va desmantellar una plantació en la qual hi havia unes 700 plantes. Els arrestats són dos homes d’origen albanès i la seua funció era la de mantenir i custodiar la plantació, cosa que es coneix en l’argot policial com jardiners.

El gruix de l’operació es va portar a terme a Tarragona però també es van fer escorcolls a Girona i Barcelona. El grup criminal es va detectar a mitjans de novembre de l’any passat, quan es va identificar multitud de punts de possibles cultius distribuïts per tot Catalunya. Obtenien l’electricitat de forma fraudulenta a través de connexions irregulars a la xarxa amb un consum equivalent a 412 habitatges i una defraudació de més de 330.000 euros.

La nau de Torre-serona, que també tenia la llum punxada, la van llogar avançant diverses mensualitats, segons ha pogut saber aquest diari. D’aquesta manera, en el marc de l’operació Tro, ahir a la matinada es va desplegar un ampli dispositiu amb gairebé 300 agents de diferents especialitats que van dur a terme 14 escorcolls, quatre dels quals en domicilis, en localitats com a Torre-serona, Reus, Cambrils o Taradell que es van saldar amb la detenció de 13 persones. Es van intervenir 2.500 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros i material per a la instal·lació de plantacions.

Els detinguts passaran a disposició judicial a Tarragona i se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric i un possible delicte de blanqueig de capitals. D’altra banda, la Urbana va detenir a Lleida un home que tenia diverses bosses amb marihuana i en va denunciar un altre que comptava amb diverses plantes.

La Fiscalia va tramitar un 15% més de causes per tràfic de drogues el 2021

L’última memòria del Ministeri Públic reflecteix que durant l’any passat es van tramitar un 14 per cent més de diligències per tràfic de drogues a les comarques lleidatanes.

Concretament, es van investigar 195 delictes, una xifra inferior a la d’abans de la pandèmia, ja que l’any 2019 es van obrir un total de 129 diligències. Això reprèsenta un augment del 51% en dos anys. Per la seua part, la Fiscalia General de l’Estat constata la proliferació de les plantacions de marihuana, ja sigui a l’aire lliure o en magatzems i naus, que s’ha estès a tota la geografia espanyola.

A Lleida, el Ministeri Públic destaca la facilitat de “camuflatge” d’aquest tipus de plantacions en camps de panís.Val a recordar que en els últims casos, els Mossos d’Esquadra fins i tot han necessitat sobrevolar les zones sospitoses d’allotjar plantacions de marihuana davant de la dificultat del terreny. Prova d’això és que el mes passat van desmantellar una plantació amb més de 3.000 plantes de marihuana al terme municipal de les Avellanes i Santa Linya en una zona boscosa de difícil accés. La Fiscalia també apunta a altres delictes relacionats amb el cultiu de marihuana, com l’explotació de persones que cuiden aquestes plantacions i que viuen en unes condicions precàries.Un altre punt que destaca és la proliferació dels clubs cannàbics, que també s’han estès per la província de Lleida.

Un dels detinguts per la Guàrdia Civil a Torre-serona.

Cau una xarxa de tràfic de 'maria' amb 2 detinguts i 700 plantes a Torre-seronaAmado Forrolla

Tres agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll ahir a l’interior de la nau.

Tres agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll ahir a l’interior de la nau.GUARDIA CIVIL

Tres agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll ahir a l’interior de la nau.

Tres agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll ahir a l’interior de la nau.GUARDIA CIVIL

Tres agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll ahir a l’interior de la nau.

Tres agents de la Guàrdia Civil després de l’escorcoll ahir a l’interior de la nau.GUARDIA CIVIL

tracking