SEGRE

ENERGIES RENOVABLES

El parc eòlic Solans començarà a generar electricitat a la tardor

Construïts 18 dels 20 molins entre la Granadella i Llardecans

El parc de Solans, entre la Granadella i Llardecans, ja té 18 dels 20 molins muntats.

El parc de Solans, entre la Granadella i Llardecans, ja té 18 dels 20 molins muntats.F.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El parc eòlic Solans començarà a generar electricitat aquesta tardor, segons fonts d’Eolia, l’empresa promotora. Ha finalitzat la construcció de 18 dels 20 molins de vent que el conformen i els dos que queden estaran a punt ben aviat. És el primer que es construeix a les comarques de Lleida en nou anys.

L’últim va ser el de la Serra del Vilobí II, al municipi de Tarrés, les obres del qual van acabar l’any 2013. La construcció del parc Solans va començar a finals del 2021. Dels vint aerogeneradors que el formen, una quinzena són al terme municipal de Llardecans, a la comarca del Segrià.

Quatre més s’alcen en terrenys de la Granadella i un es troba al límit entre les dos localitats. Tan sols queda el muntatge de les aspes, de seixanta metres de longitud, dels últims dos aerogeneradors per connectar el parc eòlic a la xarxa elèctrica. L’ajuntament de la Granadella, per la seua banda, informa que ja han finalitzat les obres dels camins.

Aquest municipi acull tres parcs eòlics més: Les Rotes, Monclues i Sant Antoni. A la província de Lleida estan en funcionament 175 aerogeneradors a les comarques de les Garrigues, el Segrià, l’Urgell i la Segarra.

tracking