SEGRE

URBANISME REFORMES

Juneda reurbanitza aquest mes l'entrada sud, en zona inundable

El pont a la zona inundable que es reurbanitzarà.

El pont a la zona inundable que es reurbanitzarà.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Juneda reurbanitza aquest mes l’entrada sud des de l’N-240, en terrenys inundables. L’empresa Romà Infraestructures, adjudicatària de les obres, les començarà el dia 19, per evitar interferir en la campanya de regadius. La constructora i el consistori van decidir a l’abril ajornar l’inici dels treballs i es va arribar a un acord amb el Canal d’Urgell.

La comunitat de regants transporta cabal per a regs fins a Puigverd de Lleida a través del torrent de la Femosa, que travessa la zona on es portaran a terme aquestes obres. El consistori va adjudicar per 390.000 euros la reurbanització de l’entrada sud de la població al costat de la cooperativa, que enllaça amb el carrer Font del Gat i connecta amb l’àrea d’expansió del poble. És inundable per la proximitat de la Femosa, que s’ha desbordat en episodis de tempestes com la DANA de l’octubre del 2019.Les obres tenen un termini d’execució de gairebé cinc mesos.

Està previst substituir l’actual pont, amb un ull d’un metre i mig per al pas del cabal, per un altre de sis metres, la qual cosa garanteix que no obstrueixi el corrent en cas de riuada. A més es soterarran dos pals de mitjana tensió i cables elèctrics, entre altres mesures per pal·liar danys per avingudes. Aquesta actuació ha rebut ajuts del Puosc.

tracking