SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a pagar 72.268 € a una elèctrica per una plantació de 'maria' a Camarasa

Tres anys i mig presó per conrear, amb la llum punxada, 2.790 plantes a Camarasa

Imatge de la plantació que va ser desmantellada el juny de l’any passat a Camarasa.

Imatge de la plantació que va ser desmantellada el juny de l’any passat a Camarasa.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres anys i mig de presó, una multa de 85.200 euros i el pagament d’una indemnització de 72.268 euros a una companyia elèctrica. Aquesta és la pena que ha imposat l’Audiència de Lleida a un home acusat de ser el responsable d’una plantació de marihuana a Camarasa en la qual hi havia 2.790 plantes i que tenia la llum punxada. El tribunal ha ratificat la sentència del jutjat penal 3 de Lleida i ha denegat el recurs presentat per la defensa de l’acusat, que va al·legar que s’havien vulnerat els drets a la intimitat personal, la inviolabilitat del domicili, la tutela judicial efectiva i la presumpció d’innocència.

L’home, de 40 anys i nascut als Països Baixos, va ser detingut el 16 de juny de l’any passat pels Mossos d’Esquadra com a responsable d’una plantació de marihuana en una nau industrial pròxima al polígon Sant Jordi de Camarasa. El magatzem disposava d’extractors d’aire insonoritzats, filtres i, a més, van detectar un gran consum d’electricitat malgrat que hi no constava cap activitat empresarial. Tenia potencial de diversos cultius anuals i es trobava en procés d’augment de la seua capacitat productiva.

El tribunal argumenta que una condemna de tres anys i mig de presó està “justificada” ja que de les 2.790 plantes es podrien haver obtingut 30,7 quilos de marihuana per al seu consum amb un valor de 42.000 euros al mercat il·lícit. Pel que fa a la defraudació de fluid elèctric, fixa la indemnització en 72.268 euros, que és el valor de l’energia que va consumir.

tracking