SEGRE

MUNICIPIS CONSULTES

Alfarràs s'inclina pel 'no' a apujar l'IBI per contractar vigilància en les primeres votacions

Primera jornada de la consulta popular de dos setmanes organitzada per l'ajuntament || Hi van participar 61 persones d'un total de 2.418 habitants majors de 16 anys amb dret a donar la seua opinió

Una veïna emetent el seu vot sobre la pujada de l’IBI per incrementar la seguretat.

Una veïna emetent el seu vot sobre la pujada de l’IBI per incrementar la seguretat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 61 persones (42 online i 19 de presencials) van ser les primeres a emetre ahir el seu vot en la consulta popular organitzada per l’ajuntament d’Alfarràs, que proposa apujar l’Impost de Béns Immobles (IBI) per contractar més vigilants de seguretat. En la primera jornada el no va prevaldre sobre els qui estan disposats a pagar més tributs. Els detractors consideren que cal buscar altres maneres de sufragar aquestes despeses suplementàries.

No obstant, la consulta es prolongarà fins al dia 23. Tenen dret a participar-hi els 2.418 veïns majors de 16 anys. “Hi ha d’haver una altra fórmula que no sigui rascar-nos la butxaca”, van indicar alguns dels que van acudir a la votació, disconformes.

Malgrat tot, els veïns són conscients que a la localitat hi ha un problema de vandalisme per al qual cal trobar una solució. Segons el consistori, si s’aconsegueix el suport dels veïns una vegada que es comptabilitzin els resultats finals, la pujada en l’IBI suposaria un 0,12 per cent, uns 32 euros anuals en un rebut que s’acosta als 300. La partida total que es pretén aconseguir és de 62.000 euros a l’any per contractar dos vigilants més (que s’afegirien als dos que ja hi ha) i incrementar la vigilància.

“Així es podrà tenir coberts els controls al matí, a la tarda i a la nit, en concret, almenys quatre nits a la setmana, amb tota seguretat”, va remarcar l’alcalde, Joan Carles Garcia.El primer edil ha remarcat en diverses ocasions que les gamberrades que s’han registrat aquest any, a més dels robatoris, els botellons i les baralles de carrer, han disparat la inseguretat ciutadana.Per aquesta raó, es mostrava convençut que els veïns donarien suport a la mesura ja que dos nous agents reduirien aquesta problemàtica. Si la resposta fos positiva, els agents s’incorporarien a la plantilla com més aviat millor.L’ajuntament considera que preguntar als veïns és la manera correcta d’adoptar aquestes mesures impopulars i, de fet, ja ha aplicat aquesta fórmula per dirimir temes tan importants com la remunicipalització de la gestió del servei d’aigua de boca. Els habitants d’aquesta població del Segrià van recolzar que tornés al consistori.

El ple del mes passat va aprovar el reglament de remunicipalització del servei d’aigua de boca que, en l’actualitat, du a terme l’empresa Cassa a través de contractes anuals prorrogats des de l’any 2011.

El vandalisme a la piscina, la gota que va fer vessar el vas

La denúncia presentada als Mossos a finals de juny quan autors desconeguts van destrossar el bar de les piscines i van deixar fora de servei el vas gran del recinte va ser la gota que va esgotar la paciència del consistori i el va acabar de convèncer per prendre mesures. Van tallar amb una radial la tanca de les piscines per no ser detectats per les càmeres i van causar danys valorats en milers d’euros.

Partida de 62.000 euros per a dos nous agents

El consistori creu que necessita una partida de 62.000 € per contractar dos nous vigilants que s’afegiran als dos que ja hi ha per poder organitzar controls rutinaris també durant les nits. Seria una pujada d’un 0,12 per cent en l’IBI, uns 32 euros anuals més en la factura que l’ajuntament considera assumibles, malgrat que buscarà noves solucions si es concreta la negativa veïnal.

tracking