SEGRE

Greenpeace qüestiona l'aeroport d'Alguaire en plena crisi climàtica

Una imatge recent de l’aeroport Lleida-Alguaire.

Una imatge recent de l’aeroport Lleida-Alguaire.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Greenpeace critica que Generalitat subvencioni amb 3,2 milions d’euros fins al 2023 vols no rendibles en plena emergència climàtica. Un informe elaborat per l’organització ecologista critica els ajuts a través de la societat pública Aeroports Públics de Catalunya SLU per mantenir vols a l’aeroport de Lleida-Alguaire.

De fet, els ajuts se sumarien als que ja rep la companyia Ryanair per operar a Reus i Girona, uns vols que, segons l’entitat, no són rendibles sense injeccions de diners públics.

Per aquest motiu, l’ONG exigeix al Govern que deixi de subvencionar l’aviació, al ser un dels transports més contaminants, i dediqui aquests recursos a promoure un model de mobilitat que no incrementi les emissions de CO2. La investigació destaca l’aeroport de Lleida-Alguaire, el primer que gestiona directament la Generalitat i que s’ha convertit en un símbol de la bombolla dels aeroports, perquè mai no ha aconseguit les xifres de demanda que s’esperaven i es mantenen “vols deficitaris”.

D’altra banda, assegura que a través d’Aeroports Públics de Catalunya, la Generalitat ofereix des del 2021 “ajuts per al rellançament de rutes aèries” amb un màxim de 800.000 euros per aerolínia.

tracking