SEGRE

MUNTANYA EMERGÈNCIES

Evacuats dos excursionistes més amb hipotèrmia al parc d'Aigüestortes

Traslladats inconscients al Vall d'Hebron

Imatge del rescat de dimecres a l'estany de Contraix.

Imatge del rescat de dimecres a l'estany de Contraix.BOMBERS GRAE MUNTANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos excursionistes van ser traslladats amb pronòstic greu ahir a la tarda a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona després d’haver patit una hipotèrmia al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En el dispositiu van participar els Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d’Esquadra. Els serveis d’emergència van rebre a les 12.25 hores l’avís d’uns excursionistes que alertaven que hi havia dos persones, un home i una dona, inconscients, a prop de l’estany de Contraix.

Els Bombers van activar dos helicòpters amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i amb un metge del SEM. Després d’una primera atenció in situ, els dos ferits van ser evacuats fins on els esperaven els helicòpters medicalitzats del SEM, que els van traslladar a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona amb pronòstic greu.S’ha de recordar que dimarts passat els Bombers van rescatar dos excursionistes amb hipotèrmia a la Torre de Capdella que van ser sorpresos per la tempesta (vegeu SEGRE d’ahir). Van ser evacuats a l’hospital de Tremp.D’altra banda, els Bombers van localitzar ahir a la matinada una dona desorientada en un bosc d’Alàs i Cerc, a l’Alt Urgell.

Van ser alertats a les 21.13 hores i al lloc van acudir diverses dotacions, que la van localitzar cap a les 5.00 hores sana i estàlvia.Els Bombers recorden que en aquesta època de l’any hi ha un augment de rescats de persones que es veuen sorpreses per les condicions meteorològiques en alta muntanya, on el temps canvia de forma ràpida. Per això, insten la ciutadania a comprovar les previsions i anar ben equipada.

tracking