SEGRE

POLÍTICA TERRITORI

Primer pas per a l'agenda estratègica del Pirineu 2030

Procés participatiu a les comarques de muntanya fins al novembre || Puigneró presenta als alcaldes el full de ruta

El conseller Puigneró, en la presentació del procés participatiu a Prullans.

El conseller Puigneró, en la presentació del procés participatiu a Prullans.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va donar ahir el tret de sortida al procés participatiu per a l’elaboració de l’Agenda l’Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. Es tracta d’un full de ruta per orientar el desenvolupament sostenible de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès els propers anys. El procés participatiu comptarà amb una vintena de sessions fins al 15 de novembre, entre presencials i virtuals.

Puigneró va animar la ciutadania a fer “propostes concretes” per “aconseguir que el Pirineu sigui un territori d’oportunitats”. Va apostar perquè totes aquestes propostes “tinguin com a principi les oportunitats laborals” i va posar de relleu el teletreball perquè “és el principal repoblador de Catalunya”. Va destacar el paper que juga el sector de l’economia digital, que ocupa, va assegurar, “més treballadors que tot el sector de l’automoció conjunt”.

Va reconèixer, finalment, que la comunicació entre el Pirineu “és molt millorable” i va parlar de “reptes que no poden esperar més” com la millora de l’N-260. Les propostes giraran entorn de quatre eixos: oportunitats, sostenibilitat, innovació i connectivitat. Algunes de les propostes acabaran en projectes, que va assegurar que “dotarem de pressupost”, i altres amb canvis legislatius. Tots els interessats ja poden fer aportacions a participa.gencat.cat.

tracking