SEGRE

ARQUEOLOGIA OBRES

Troben una dotzena de sitges a prop de l'església de Linyola

Descobertes després d'iniciar la reurbanització del nucli antic || Plantegen senyalitzar-ne la ubicació i una serà visible

Una de les sitges que han aparegut després de l’inici de les obres.

Una de les sitges que han aparegut després de l’inici de les obres.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de reurbanització de l’entorn de l’església de Santa Maria de Linyola han permès descobrir una dotzena de sitges anteriors a la construcció del temple, datada al voltant de l’any 1600. Per aquesta raó, el consistori va dur a terme ahir una visita a les obres en la qual van participar tècnics de Cultura, la Diputació i els responsables de la intervenció, per consensuar les diferents actuacions a realitzar a la zona que permetin posar en relleu aquest nou jaciment arqueològic. Així, segons van explicar ahir l’alcalde, Àlex Mases, i l’arquitecte director de l’obra, Antoni Martí, els treballs de millora plantegen incorporar la senyalització de les zones on s’han trobat les sitges.

Una s’excavarà perquè sigui visible dins del recorregut del Pessebre Vivent. D’aquesta manera, la construcció permetrà donar a conèixer l’existència d’aquestes obres i el seu valor patrimonial. L’alcalde va remarcar que aquesta troballa no ha de retardar els terminis de millora de la zona, amb la previsió que estigui llesta entre els mesos d’octubre i novembre.

En aquest sentit, va remarcar que si hi ha algun inconvenient, aquest es deurà a l’encariment dels preus dels materials que pateix el sector. El projecte de millora està valorat en uns 300.000 euros i compta amb ajuts de la Diputació i la Generalitat de Catalunya a través del projecte del Camí de Sant Jaume.

tracking