SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Os de Balaguer estrena l'alberg municipal, amb 22 llits i bugaderia

El consistori assumeix la gestió provisional, per a la qual ja hi ha empreses interessades

Una de les habitacions múltiples del nou alberg.

Una de les habitacions múltiples del nou alberg.AJUNTAMENT D’OS DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Os de Balaguer estrenarà aquest mes de setembre l’alberg municipal a l’edifici que antigament ocupaven les oficines municipals, al carrer Tomàs Fontova. La rehabilitació de l’immoble ha suposat una inversió de 358.000 euros i ha comptat amb una ajuda dels fons europeus de 250.000 euros, uns 100.000 euros més del Leader i fons del mateix consistori. L’alcaldessa, Estefania Rufach, va apuntar que aquest mes es donarà d’alta l’activitat com a alberg i el consistori n’assumirà la gestió provisionalment.

“L’objectiu és treure a concurs la gestió i l’explotació d’aquest equipament, per al qual ja hi ha diverses empreses interessades”, va dir la primera edil. L’equipament té tres plantes, quatre habitacions i un total de 22 llits. A la primera planta s’ubica la cuina, el bar i menjador i en la segona hi ha les habitacions i els respectius serveis.

Rufach va detallar que la tercera planta s’ha habilitat com a bugaderia i diferents àrees de serveis. Va afegir que el consistori va apostar per convertir l’antiga seu de l’ajuntament en un alberg a causa de la falta d’allotjament turístic a la zona. “Hi ha excel·lents cases rurals i també el monestir de les Avellanes, però no existia aquest tipus d’oferta que proporciona un alberg municipal”, va dir.

El consistori preveu adherir-se a la xarxa d’albergs públics de Catalunya. D’altra banda, la Paeria de Balaguer confia a poder rehabilitar l’alberg juvenil al Molí de l’Esquerrà, ja que un informe hidrològic de la CHE podria acabar permetent-ne l’adaptació. L’ACA va vetar la pernoctació a la primera planta d’aquest edifici al ser “incompatible amb la normativa vigent sobre inundabilitat”, segons va informar ahir Ràdio Balaguer.

tracking