SEGRE

MUNTANYA EMERGÈNCIES

Mor un parapentista de 43 anys al caure en un barranc a Àger

Feia una vol en grup i es va precipitar en una zona de difícil accés || El van trobar inconscient i sense signes vitals i els Mossos han obert una investigació

L’accident es va produir al barranc de Grillons en una zona de difícil accés.

L’accident es va produir al barranc de Grillons en una zona de difícil accés.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un parapentista de 43 anys, veí de l’àrea metropolitana de Barcelona i nascut a Eslovènia, va morir ahir al patir una caiguda en un barranc d’Àger. Els serveis d’emergència van ser alertats a les 13.43 hores per un membre de l’escola de parapent. La víctima mortal participava en un vol grupal de sis persones i va caure dalt d’una cinglera, a la zona coneguda com barranc de Grillons.

Immediatament, una dotació terrestre del parc d’Àger es va activar i va visualitzar el parapentista en una zona rocosa de difícil accés, a uns 300 metres en direcció oest de l’ermita de la Mare de Déu de Pedra. Un helicòpter de rescat va descarregar els efectius del GRAE i un metge del SEM al lloc més pròxim possible del parapentista, que van trobar inconscient i sense signes vitals. Tot i practicar-li les maniobres de reanimació, no van poder salvar-li la vida.

Els efectius de rescat van comunicar l’accident mortal als Mossos d’Esquadra, que van enviar patrulles de seguretat ciutadana i una dotació de la Unitat de Muntanya. Un helicòpter dels Bombers va traslladar els efectius policials fins al lloc i, al finalitzar les diligències policials, va rescatar el cos. La policia catalana ha assumit la investigació de l’accident.

Aquesta és la tercera víctima mortal en activitats de muntanya de la setmana a Lleida després que dijous morís a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona una parella d’excursionistes francesos de 65 i 67 anys rescatada dimecres amb una hipotèrmia greu a Aigüestortes.

tracking