SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

La Fiscalia demana un any d'inhabilitació i multa per a Serret per organitzar l'1-O

Exigeix també una sanció de 12.000 euros per a l'exconsellera lleidatana || El Tribunal Suprem va instruir el cas per desobediència greu i a començaments d'any va retirar l'acusació de malversació

La plaça del Vi de Girona va reunir l’Executiu de l’1-O, els Jordis i els encausats pel referèndum.

La plaça del Vi de Girona va reunir l’Executiu de l’1-O, els Jordis i els encausats pel referèndum.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Superior de Catalunya demana un any d’inhabilitació i una multa de 12.000 euros per a l’exconsellera lleidatana Meritxell Serret per un presumpte delicte de desobediència greu al Tribunal Constitucional per ajudar en l’organització i celebració del referèndum de l’1-O. A l’escrit d’acusació, asseguren que Serret, que era consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació des de finals de gener del 2016, “plenament conscient de la notòria il·legalitat del seu procedir”, va intervenir en algunes decisions per garantir la realització del referèndum. Serret se’n va anar a viure a Bèlgica, però el març del 2021, després de ser elegida com a representant al Parlament el 14-F, es va personar per sorpresa a Madrid davant del jutge Pablo Llarena, que va enviar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El 9 de juny del 2017, el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, van presentar la pregunta que es formularia al referèndum, i a l’acte van ser “acompanyats i avalats” per membres del Govern, entre els quals es trobava Serret. En el mateix escrit, es relata que el dia 6 de setembre del 2017, després d’aprovar-se al Parlament la celebració del referèndum, “la totalitat dels integrants del Govern −el president, vicepresident i dotze consellers−, desatenent novament els requeriments del Tribunal Constitucional i amb ple coneixement de la il·legalitat de la iniciativa, van firmar el decret de convocatòria del referèndum”. “L’acusada coneixia perfectament la il·legalitat de les decisions que s’estaven prenent, que aquestes ignoraven per complet els mandats del Tribunal Constitucional, i que s’estaven destinant fons públics a unes finalitats manifestament delictives”, subratlla la Sala.

Serret assegura que “com sempre, la repressió no ens atura”

“Com sempre, la repressió no ens atura.” Així va reaccionar ahir l’exconsellera lleidatana Mertixell Serret a la decisió de la Fiscalia. Al seu compte personal de Twitter, va lamentar haver-se assabentat “per la premsa” de l’acusació del Ministeri Fiscal pel paper que va tenir mentre era al capdavant del departament d’Agricultura durant el referèndum. “Com és mal costum instal·lat en certes instàncies judicials, ens assabentem per la premsa i no perquè hagi rebut la informació l’advocat, com correspondria”, va lamentar Serret en un tuit.

Per la seua part, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va considerar ahir que aquesta acusació és injusta perquè creu que “donar veu a la ciutadania i complir allò que demana la gent és una obligació, no és cap delicte”, i va afegir que, segons ella, és una nova mostra de la judicialització del procés independentista de Catalunya.

tracking