SEGRE

MUNICIPIS REPTE DEMOGRÀFIC

La Generalitat creu que el registre de sòls frenarà la despoblació rural

Presentació de l’Agenda Rural del Govern a Belianes.

Presentació de l’Agenda Rural del Govern a Belianes.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat confia que el registre de sòls agrícoles que promou contribuirà a revertir la despoblació de municipis rurals. Així ho va afirmar ahir a Belianes el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson. “És un intent d’evitar l’abandó de terres posant-les en mans d’altres persones perquè continuïn treballant-les, en especial joves i dones”, va dir.

Va apuntar que en els últims 20 anys s’han deixat de conrear 100.000 hectàrees a tot Catalunya. El registre de terres és una de les 892 accions que contempla l’Agenda Rural de la Generalitat. Anson la va presentar ahir dimecres juntament amb el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, davant de representants del món local i comarcal, grups Leader, organitzacions agràries i agents econòmics i socials de Lleida.“El registre de sòls respon a dos necessitats: mantenir les persones al territori i conservar l’activitat agrària i la gestió d’un espai que, si s’abandona, porta problemes”, va manifestar Anson.

Per la seua banda, Solé va recordar que “vivim en un país divers on 332 dels 947 municipis tenen menys de 500 habitants”. “Uns dos-cents tenen risc de desaparèixer”, va recalcar. El delegat va destacar accions ja implantades com el nou model de finançament de guarderies, el desplegament de fibra òptica i ajuts per rehabilitar habitatges.

tracking