SEGRE

INFRAESTRUCTURES TREN

Alcaldes demanen suport a Andorra per portar el tren fins a la Seu d'Urgell

Per transportar uns 7.500 passatgers diaris

Els alcaldes de la comarca es van reunir ahir al Pont de Bar.

Els alcaldes de la comarca es van reunir ahir al Pont de Bar.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes de l’Alt Urgell es van mostrar ahir “entusiasmats” amb el projecte de connexió ferroviària que estudia la Generalitat entre Andorra, la Seu, Alp i Barcelona. Els edils van conèixer ahir el projecte durant la celebració del consell d’alcaldes de la mà de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, que disposa d’un estudi sobre aquesta connexió ferroviària. El territori està a l’espera de conèixer quina és la viabilitat del projecte i els resultats de l’informe encarregat pel Govern a través de Ferrocarrils de la Generalitat, però ja van avançar que estan “a favor” de la idea, si bé van reconèixer que caldrà “una gran implicació” per part del Govern d’Andorra.

El projecte representaria una inversió de més de 600 milions d’euros i transportaria uns 7.500 passatgers de mitjana cada dia. El president del consell comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, va apostar per una “necessària transformació de la mobilitat” en el futur. El portaveu de la fundació, Pau Noy, va destacar que serà necessari un túnel al Pont de Bar i que el projecte preveu construir estacions a Bellver de Cerdanya i Montellà i Martinet.

D’altra banda, la Seu d’Urgell va celebrar ahir la primera assemblea oberta a la ciutadania del Consell Municipal d’Accessibilitat i Mobilitat perquè els veïns proposin projectes o millores que creuen necessari implementar a la ciutat, ja sigui a nivell de millorar la mobilitat per a persones amb dificultats com per potenciar l’autonomia de persones amb altres discapacitats com les visuals o les auditives. El consistori ja ha invertit aquest any 360.000 euros en la reducció de barreres arquitectòniques i invertirà 268.000 euros més abans d’acabar aquest 2022.

La reobertura de Tresponts, a l’espera d’un informe

El túnel de Tresponts a la C-14 a Organyà continuarà tancat a l’espera que el Govern disposi d’un informe sobre si és segur reobrir la galeria amb un ventilador menys mentre duri la reparació del motor que s’ha despenjat aquesta setmana i que ha obligat a tancar-ne el pas. El túnel seguia ahir tancat i els vehicles es desviaven per la carretera antiga. El departament de Territori va explicar que l’obertura del túnel podria allargar-se tres mesos. Per la seua banda, els alcaldes van demanar “la màxima celeritat” en la reobertura. El president de l’ens comarcal, Martí Riera, va apostar per “agilitzar” els treballs però sempre amb les màximes garanties de seguretat”.

tracking