SEGRE

COMUNICACIONS CORREU

Pobles del Pallars temen perdre el servei de Correus

Un carter de Correus.

Un carter de Correus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al municipi de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà, les cartes no arriben cada dia. El carter rural passa pels nou nuclis del municipi dos o tres dies per setmana i el consistori tem arribar a perdre el servei postal de manera definitiva. “Fa temps que veiem com es van reduint els dies de servei postal, i al final desapareixerà”, va dir l’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra.

Des del mes d’abril passat, els 161 carters i carteres rurals de Lleida ofereixen a domicili molts dels serveis que fins ara només es prestaven a les oficines postals. Navarra va explicar que tot i que es pot efectuar des de la porta de casa l’enviament o rebut de paqueteria i el pagament de rebuts i tributs, “és bastant difícil fer-ho si el servei no és diari”. Va assegurar que els carters han de tenir un paper essencial per als pobles rurals per facilitar la vida dels veïns i va reclamar mantenir el servei en les condicions que havia tingut fins ara pel seu caràcter necessari i pel paper que té per evitar la despoblació de les zones rurals.

“No es pot fer ni un pas enrere en la prestació de serveis públics a les zones rurals i Correus ha de garantir el servei cada dia”, va recalcar.L’any passat, el consell del Pallars Sobirà ja va criticar els canvis en el repartiment postal de la comarca al considerar que perjudicaven el servei. Es van reduir els horaris d’atenció al públic en algunes oficines, mentre que es van unificar línies de repartiment de fins a 160 quilòmetres per carter.

tracking