SEGRE

TARDOR ARRIBA EL FRED

Baixen les temperatures i primera nevada al Pirineu

Feia 4 mesos, des del 26 de maig, que no gelava a alta muntanya || Al Pont de Suert es va registrar una mínima de 4,9º

Imatge ahir d’una muntanya del Pallars Sobirà amb la primera capa blanca.

Imatge ahir d’una muntanya del Pallars Sobirà amb la primera capa blanca.RAMON BAYLINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La tardor ha començat amb un canvi de les temperatures a les comarques de Lleida, amb registres més propis de mitjans d’octubre i novembre. Fins i tot s’ha produït la primera nevada de la temporada al Pirineu, encara que va ser una cosa anecdòtica. De fet, feia quatre mesos, des del 26 de maig, que no gelava a les estacions meteorològiques d’alta muntanya situades entre 2.500 i 3.000 metres, segons va informar del Servei A de Catalunya.

A la d’Espot –2.519 metres– la temperatura mínima va ser de -1,1 graus i la màxima es va quedar en 3,7 graus. El descens tèrmic es va notar especialment a les comarques del Pirineu. Al Pont de Suert es va registrar una mínima de 4,9º i una màxima de 18,5º.

I a Vielha, el mercuri va oscil·lar entre els 6,6º i 13. Per un altre costat, a les comarques del pla, les temperatures màximes no van arribar a assolir els 25 graus. A Seròs, per exemple, es van quedar en 23,4º i a la ciutat de Lleida, la màxima va ser de 21,4º.

Respecte als propers dies, el Meteocat va pronosticar que l’ambient d’avançada tardor continuarà al Pirineu amb alguns xàfecs que seran en forma de neu a les cotes elevades. A més, a partir d’avui a la nit, el vent se sumarà al fred i les pluges.

tracking