SEGRE

CERTÀMENS ACTIVITAT CINEGÈTICA

La llei de benestar amenaça la Fira del Caçador i altres certàmens amb animals

Multitudinària trobada a Tàrrega, que reivindica la caça com un servei públic

Un dels gossos inscrits al concurs de bellesa canina.

Un dels gossos inscrits al concurs de bellesa canina.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, organitzadora de la Fira del Caçador de Tàrrega, Josep Maria Setó, es va mostrar crític ahir amb la nova llei estatal de benestar animal, ja que “podria comprometre el futur del certamen” al limitar exhibicions i mostres d’animals. L’avantprojecte, aprovat a l’agost, contempla per exemple prohibir l’exhibició d’animals amb finalitats de comercialització i es regula la participació en fires i en concursos. Per això, dins del sector la veuen una amenaça per a la mateixa Fira del Caçador i per a altres certàmens amb animals.

Malgrat tot, Setó va agrair l’alta assistència de públic i va assegurar que “som una fira reconeguda, estimada i valorada”. Després de dos anys sense celebrar-se per culpa de la pandèmia, la cita va demostrar de nou el seu poder de convocatòria, ja que durant tot el matí el càmping de la capital de l’Urgell va rebre milers de visitants. La 19a edició del certamen va servir per posar en relleu el paper de la caça “per ajudar a mantenir l’equilibri de l’ecosistema”, va destacar l’alcaldessa, Alba Pijuan, i Anna Sanitjas, directora d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi Ambient, va afirmar que “la caça és un sector viu, és una tradició, un esport, però sobretot un servei públic que ajuda a controlar les poblacions de conills i senglars”.

Així mateix, va avançar que treballen per poder aprovar la llei de Caça a Catalunya, “una assignatura pendent com també ho és el reforç de la seguretat en les caceres”.El certamen va comptar amb nombroses activitats paral·leles atractives per al públic familiar, com els concursos d’agility i bellesa canina, amb uns tres-cents gossos, els espectacles eqüestres i les demostracions de falconeria, així com les competicions de tir amb arc. Hi va haver un centenar d’expositors.

Un dels gossos inscrits al concurs de bellesa canina.

Un dels gossos inscrits al concurs de bellesa canina.LAIA PEDRÓS

Un dels gossos inscrits al concurs de bellesa canina.

Un dels gossos inscrits al concurs de bellesa canina.LAIA PEDRÓS

tracking