SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Avisen des del 112 d'Israel de quatre desapareguts a Aigüestortes

Avisen des del 112 d'Israel de quatre desapareguts a Aigüestortes

Avisen des del 112 d'Israel de quatre desapareguts a Aigüestortes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van iniciar ahir a la tarda el rescat de quatre excursionistes, originaris d’Israel, a Aigüestortes, al ser alertats des del 112 d’aquest país de l’Orient Mitjà. El dispositiu es va iniciar a les 17.06 hores després que els Bombers rebessin l’alerta, via 112 del refugi de l’estany Llong, a la Vall de Boí. Els serveis d’emergències d’Israel els van trucar per avisar que dos conciutadans seus estaven en problemes a l’estany de Contraix.

Els GRAE van acudir-hi amb l’helicòpter i van trobar dos persones esgotades. A més, els rescatats van avisar que una altra parella israeliana que anava darrere d’ells s’havia extraviat. L’helicòpter ja no es va poder enlairar pel mal temps, de forma que van deixar els rescatadors al més a prop possible.

Mitja hora després, els GRAE van trobar els muntanyencs, també esgotats, i van començar a descendir junts cap a l’estany Llong, en una ruta de diverses hores. Paral·lelament, dos dotacions GRAE de la Seu d’Urgell es van dirigir cap al refugi per, des d’allà, fer el camí en sentit contrari, per arribar al grup i proporcionar suport i material. Al tancament d’aquesta edició el rescat continuava obert i no descartaven fer nit en bivac.

Els Bombers també van rescatar ahir un excursionista amb rampes a Aigüestortes, una senderista ferida a Vilaller i un boletaire a Alàs i Cerc.

tracking