SEGRE

Infermeres del Pirineu promouen els hàbits de vida saludables a les escoles

El pla INFADIMED es dirigirà a alumnes de la Seu d'Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort

L'equip d'infermers de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) que duu a terme el programa INFADIMED.

L'equip d'infermers de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) que duu a terme el programa INFADIMED.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena d'infermeres d'atenció primària del Pirineu s'han format als CAP de la Pobla de Segur i la Seu d'Urgell per engegar aquest octubre el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a vuit escoles de la Regió Sanitària. Es tracta d'un pla impulsat per l'Institut Català de la Salut (ICS), que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient. Aquesta formació començarà en forma de pla pilot i es durà a terme dos cops per trimestre a un total de vuit escoles de la Seu d'Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort. Concretament, aquest curs anirà dirigida a alumnes de P3, P4 i P5 i el curs que ve s’ampliarà als alumnes de primer de Primària.

"L'objectiu del programa és donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut i per al medi ambient, i ho fem a través de material lúdic i pel·lícules", expliquen Antònia Parra i Núria Gardeñes, infermeres i docents del programa INFADIMED. "L'obesitat infantil és el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI", afegeixen.

Per fer-hi front, el programa INFADIMED educa els infants perquè adquireixin hàbits de vida saludables i alimentació equilibrada. El programa, dissenyat per l'infermer de l'ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevalença del sobrepès infantil.

L'equip d'infermers de la Seu d'Urgell que duu a terme el programa INFADIMED.

L'equip d'infermers de la Seu d'Urgell que duu a terme el programa INFADIMED.ICS

tracking