SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

L'alcaldessa d'Almacelles multa la seua mare per obres sense permisos

L'ajuntament va obrir expedient arran d'una denúncia || La infractora ha pagat la sanció i ha legalitzat els treballs en una finca rústica de la seua propietat

Vista general de la zona on es van portar a terme les obres.

Vista general de la zona on es van portar a terme les obres.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha multat la seua mare per haver fet unes obres sense permisos. És una sanció d’uns 800 euros per enderrocar uns vells magatzems en una finca rústica de la seua propietat, enterrar-hi la runa i construir una plataforma de formigó per edificar-ne un de nou. L’ajuntament ha tancat així aquest mes un expedient sancionador que va iniciar a la primavera arran d’una denúncia d’un particular.

“Vaig posar la qüestió en mans dels serveis tècnics del consistori, no podia actuar d’una altra manera”, va afirmar la primera edil, que va explicar que des d’aleshores la seua progenitora ha regularitzat de forma voluntària les obres que va fer sense llicència i ha saldat la multa. “No sé de ningú més en aquesta situació que hagi pagat”, va afegir. “No es pot fer distincions de tracte entre veïns”, va afirmar Olivart, i va puntualitzar que la seua mare “mai va voler perjudicar ningú ni va obrar de mala fe”.

Si bé l’expedient esmenta la demolició de magatzems antics, l’alcaldessa va assegurar que eren vells edificis de tova que es van esfondrar pel greu deteriorament. A partir de llavors, la progenitora va iniciar les obres per construir-ne un de nou, uns treballs sense permisos que van ser denunciats. L’ajuntament va ordenar paralitzar-los de forma cautelar al juny i va obrir l’expedient que ha conclòs amb sanció.

Els serveis tècnics van determinar que la plataforma de formigó era legalitzable i la va considerar una infracció lleu. En canvi, va qualificar de greu soterrar la runa en lloc de retirar-la. La resolució recorda que, segons la normativa, els infractors que restaurin el terreny alterat de forma voluntària poden optar a una rebaixa del 80% de la sanció.

Olivart va accedir a l’alcaldia inesperadament el novembre del 2021, arran de la sobtada dimissió de Josep Ibarz. Aquest va deixar el càrrec abans que fos ferma una sentència que anava a inhabilitar-lo per contractes irregulars. Mentre que en mandats d’Ibarz hi va haver diversos conflictes urbanístics, Olivart no n’havia tingut fins ara. Tanmateix, l’edil, que no esperava ser alcaldessa, s’ha vist en la desagradable situació d’haver d’aplicar el seu primer expedient sancionador urbanístic a la seua pròpia família.

tracking