SEGRE

Trànsit rectifica i el radar de Bassella torna a estar operatiu des del dia 7

El radar de tram instal·lat a la C-14 entre Ponts i Bassella.

El radar de tram instal·lat a la C-14 entre Ponts i Bassella.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit va rectificar aquest dimarts la informació facilitada els últims dies en la qual confirmava que el radar de tram de la carretera C-14 que controla la velocitat dels vehicles entre Bassella, a l’Alt Urgell, i Vilanova de l’Aguda, a la Noguera, no estava operatiu. Fonts oficials d’aquesta oficina van indicar que el radar sí que està “operatiu des del 7 de setembre”.

Trànsit va estrenar el radar el passat 22 d’abril després d’un mes i mig de proves però a finals del mes de juliol va deixar de registrar sancions per una avaria en el sistema de càmeres, per la qual cosa el sistema va deixar de ser operatiu durant tres mesos. Així, les càmeres tornen a enfocar de manera correcta i l’administració ha reprès els expedients sancionadors.

En el temps en què va estar en servei, el radar va permetre obrir 5.110 expedients sancionadors. D’aquests, segons es desprèn de les dades facilitades per Trànsit, seixanta van ser vehicles amb matrícules del Principat d’Andorra. El sistema controla la velocitat en un tram de 9,5 quilòmetres entre els punts quilomètrics 134,3 i 124,8, on la velocitat màxima permesa és de 90 quilòmetres per hora. L’objectiu és reduir l’excés de velocitat i la sinistralitat viària en un punt negre de la carretera que, des del 2017, ha registrat vuit víctimes mortals. És el tercer a Lleida després del de Vielha i l’A-2.

tracking