SEGRE

URBANISME ESPAIS PÚBLICS

Sedó estrena una plaça al lloc que ocupaven tres cases en ruïnes

El propietari les va donar i el nou espai públic conserva elements dels habitatges

La nova plaça de Sedó s’inaugurarà diumenge vinent.

La nova plaça de Sedó s’inaugurarà diumenge vinent.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El poble de Sedó ha estrenat una original plaça al lloc que ocupaven tres cases en ruïnes. El propietari va cedir aquests immobles en el centre de la localitat a l’ajuntament de Torrefeta i Florejacs i aquest els va demolir parcialment per donar pas a aquest espai públic, que conserva elements dels antics habitatges. S’hi poden veure part de les façanes dels edificis, així com finestrals, capelles i ornaments.

El consistori hi ha instal·lat també jocs infantils. L’alcalde, Josep Maria Castella, va explicar que les obres s’han portat a terme des del passat mandat en diferents etapes, des de la demolició parcial dels edificis i el sanejament de l’entorn fins a la reconversió en una nova plaça. El president de la Diputació, Joan Talarn, inaugurarà aquest espai diumenge, juntament amb la remodelació de la plaça de l’església de Sedó i les obres a la plaça Santa Anna de Riber.La nova plaça de Sedó ha suposat una inversió de 130.000 euros, dels quals 82.000 procedeixen d’ajuts de la Diputació.

L’ens provincial ha aportat a més 43.000 dels 50.566 euros que va costar remodelar la plaça de Riber. D’altra banda, els actes inaugurals coincidiran amb la celebració del Concurs de Carabasses Gegants de la localitat, que aquest any arriba a la tretzena edició. La nova edició del Concurs de Carabasses Gegants arriba després de dos anys d’aturada durant la pandèmia i reuneix productors de tot l’Estat espanyol.

El premi a la carabassa més pesant és de 500 euros. El certamen premia també la carabassa més gran del municipi i la més gran del poble, que acollirà una fira de productors locals.

tracking