SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat a 14 anys per violar una anciana a Tamarit

L’acusat, durant el judici celebrat el 20 de setembre.

L’acusat, durant el judici celebrat el 20 de setembre.VERÓNICA LACASA/HERALDO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial d’Osca ha condemnat a 14 anys i mig de presó el jove d’origen gambià i de 25 anys acusat de violar una anciana de 94 anys al seu domicili a Tamarit de Llitera, segons va avançar ahir Heraldo de Aragón i va poder confirmar aquest diari. El tribunal considera el jove, així mateix, culpable d’un delicte de violació de domicili i un altre de lesions lleus.

A banda de la pena de presó, l’Audiència li prohibeix aproximar-se a la víctima i residir a la localitat durant 15 anys i mig i li imposa una multa de 240 euros, llibertat vigilada durant un període de 10 anys després del compliment de la condemna i el pagament d’una indemnització de més de 35.000 euros.

La Fiscalia havia demanat una condemna de 17 anys de presó mentre que les acusacions particular i popular van elevar la petició fins als 21 i 23 anys, respectivament. Per la seua part, la defensa va sol·licitar una pena màxima de 12 anys.

La sentència, segons Heraldo de Aragón, considera provat que la nit del 16 de gener del 2021 l’ara condemnat es va dirigir a l’habitatge de la víctima, al qual va accedir trencant els barrots d’una finestra. La dona es trobava dormint a la seua habitació, on va ser abordada per l’acusat, que la va agredir sexualment.

L’Audiència Provincial valora com una de les proves principals la declaració de la dona, que, encara que no va poder veure el seu agressor, considera que hi ha diverses proves que acrediten “sense cap gènere de dubtes” que l’acusat és l’autor dels fets, com les mostres de sang recollides a l’escenari i les empremtes trobades a la finestra.

tracking