SEGRE

El litigi per terrenys de Boí Taüll arriba al jutge amb una querella

Per la llicència d’obres d’una línia elèctrica per a l’estació

L'estació de Boí Taüll en una imatge d'arxiu.

L'estació de Boí Taüll en una imatge d'arxiu.Anna Berga / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El litigi per terrenys de Boí Taüll ha arribat als tribunals, amb una querella que té com a rerefons disputes sobre la propietat de sòl a l’entorn de les pistes d’esquí. L’empresa que va adquirir mesos enrere les pastures pròximes a la urbanització del Pla de l’Ermita, Gestora Valenciana de Viajes de Grupo, s’ha querellat contra l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, per haver atorgat llicència d’obres a una nova línia elèctrica per a l’estació. El traçat inclou parcel·les que reivindiquen com a seues tant el querellant com la Generalitat, a través de Ferrocarrils i la seua filial Actius de Muntanya.

L’empresa valenciana acusa l’alcaldessa d’un suposat delicte de prevaricació, al considerar que sabia que les parcel·les en les quals el consistori va autoritzar la nova línia elèctrica formaven part de les pastures que el querellant havia adquirit en subhasta. Eren actius en liquidació del grup Nozar, antic amo de Boí Taüll. Per la seua part, l’empresapública Actius de Muntanya va afirmar al demanar la llicència d’obres que el sòl per on havia de transcórrer la línia era seu i formava part de l’estació d’esquí, que Nozar va cedir a la Generalitat com a dació en paga de deutes. Va aportar per justificar-ho inscripcions cadastrals al seu nom que el querellant qüestiona: creu que el consistori no va incloure en els tràmits informes ni verificacions que considera necessàries.

L’alcaldessa prestarà declaració com a querellada al novembre, mentre que representants del consistori i d’Actius de Muntanya ho faran com a testimonis. Bruguera va afirmar que ha posat el cas en mans d’advocats i va assegurar no tenir constància d’irregularitats, i molt menys d’un delicte. La subhasta de les pastures de Boí Taüll va ser objecte de polèmica l’any passat, ja que ramaders de la zona hi portaven a pasturar els ramats gratis i temien no poder continuar fent-ho. El consistori i Actius de Muntanya es van aliar per intentar comprar- los sense èxit

tracking