SEGRE

CRIM MOSSOS

Empresonat pel presumpte assassinat d'un vigilant d'una plantació de marihuana a les Borges Blanques

Els Mossos han detingut un veí de Lleida d'uns 44 anys com a presumpte autor de l'assassinat d'un jove de 20 anys l'octubre de l'any passat en una plantació de marihuana oculta en una casa de les Borges Blanques. L'home està empresonat per assassinat malgrat que el cadàver de la víctima, vigilant a la plantació, no ha aparegut.

Imatge de la recerca, fins i tot amb drons, que van fer els Mossos d’Esquadra pels voltants de l’immoble de les Borges.

Imatge de la recerca, fins i tot amb drons, que van fer els Mossos d’Esquadra pels voltants de l’immoble de les Borges.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Lleida d’uns 44 anys està empresonat preventivament des de principis de juny al Centre Penitenciari Ponent com a presumpte autor de l’assassinat l’octubre de l’any passat d’un jove que custodiava una plantació de marihuana en una casa de les Borges Blanques i del qual encara no s’ha trobat el cadàver, segons ha pogut saber aquest diari. El suposat assassí és Alberto B.M. i va ser detingut per la Unitat Territorial d’Investigació (UTI) de Ponent dels Mossos davant dels indicis que van obtenir, que apunten a la seua autoria. L’home està a la presó en una causa oberta per assassinat. La víctima és Pol Cugat, un jove de 20 anys de Barcelona.

El cas es remunta a la tarda de dissabte 23 d’octubre de l’any passat, quan dos homes es van presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida per denunciar que algú havia matat el vigilant de la plantació de marihuana que tenien oculta en una casa de la capital de les Garrigues i que ells no havien estat, com va avançar aquest diari. Van afirmar que van veure que el jove estava mort, tenia una bossa de plàstic al cap, estava lligat de peus i mans i els havien robat la droga, en el que semblava que era un narcoassalt.

El crim s’hauria produït un parell de dies enrere però no ho van denunciar fins llavors per por, segons haurien declarat. Paral·lelament, aquella mateixa tarda una parella de Barcelona va denunciar la desaparició del seu fill al no poder contactar amb ell. Tanmateix, quan els policies van acudir a la masia no van trobar el cadàver, però sí indicis de violència. Poc després, els investigadors van trobar el cotxe del jove al campus d’Agrònoms de la Universitat de Lleida. Hi va haver un tercer detingut, també responsable de la plantació. Aquestes tres persones, almenys dos d’elles veïnes de Reus i amb antecedents per drogues, van quedar en llibertat amb càrrecs.

El cas continua obert ja que no s’ha trobat el cadàver i tampoc es descarten noves detencions, encara que els investigadors creuen que l’empresonat va ser l’autor material de l’assassinat. També indaguen la relació entre els responsables de la plantació i l’empresonat. Durant els primers dies, els investigadors van centrar la recerca en les proximitats de la plantació, oculta a l’interior d’una casa tancada al camí de les Planes, a uns 500 metres del cementiri municipal de les Borges. Els agents van pentinar camps, camins i la séquia quarta del Canal d’Urgell, ja que una de les sospites és que podrien haver-lo tirat a l’aigua.

En investigació tres crims més dels últims dotze mesos

Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant tres crims més que han tingut lloc en els últims dotze mesos a Ponent. Un és el de Nosa Richard, un jove de 22 anys de Lleida el cadàver del qual va aparèixer semienterrat el 13 d’octubre de l’any passat al costat del riu Noguera Ribagorçana al municipi d’Albesa. El cadàver es trobava en avançat estat de descomposició però, gràcies a les anàlisis del perfil genètic, els Mossos van poder identificar-lo nou mesos després. El segon cas és el de l’empresari de 61 anys que va ser assassinat el 23 de gener en una finca de la Baronia de Rialb. Joan Coromina, originari d’Oliana i resident a Cervera, va morir al rebre un tret al pit quan es trobava en una finca de la seua propietat a Gualter. Un franctirador amagat al bosc li va disparar des de lluny. Finalment, el passat 10 d’abril van matar Mohamed Ezzeraiga, un taxista de Lleida de 43 anys que va perdre la vida després de ser brutalment agredit aquella matinada al carrer Sifó de la Bordeta. Va rebre més de vint punyalades al davant, per l’esquena i en diferents parts del cos, com el coll i el cor.

tracking