SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'Estat adjudica la reparació de l'A-2 a Cervera, en obres a partir de la primavera

Suposarà la millora del paviment de l'autovia en el polèmic tram de la Segarra i entre Alpicat i el límit amb Osca || Aquests dos projectes costaran més de 22 milions d'euros i duraran 48 mesos

Imatge d'arxiu del mal estat del ferm de l'autovia A-2 al seu pas per Cervera

Imatge d'arxiu del mal estat del ferm de l'autovia A-2 al seu pas per CerveraX. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat les obres per reparar el deteriorat ferm de l’A-2 al seu pas per Cervera. El greu deteriorament del carril dret fa que nombrosos conductors evitin circular-hi i aquesta situació ha provocat queixes tant dels usuaris de l’autovia com del consell de la Segarra i ajuntaments de la comarca. L’Estat ha encarregat aquestes obres a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Romero Polo i M. y J. Gruas. Aquest projecte comportarà una inversió de 10,27 milions d’euros i representarà la millora d’un tram d’aproximadament 9 quilòmetres de l’A-2, que corresponen a la variant de Cervera, finalitzada fa vint-i-dos anys.

Paral·lelament, el govern central també ha adjudicat el projecte per renovar el paviment de 16 quilòmetres més de l’autovia. En aquest cas, es tracta del tram que transcorre entre Alpicat i el límit amb la província d’Osca. Les obres aniran a càrrec de l’UTE de Sorigué i Arnó i comptaran amb un pressupost de 12,17 milions.El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va explicar ahir que la previsió és que les obres en aquests dos trams de l’autovia comencin la pròxima primavera i s’abordaran de forma simultània.

Els treballs tenen un termini d’execució de 48 mesos i es portaran a terme per fases.Quan aquests dos projectes estiguin acabats, el ministeri haurà reformat pràcticament la meitat del traçat de l’autovia al seu pas per les comarques de Lleida. En aquest sentit, s’hauran reparat 41 dels 87 quilòmetres de l’A-2, el 47 per cent. Això es deu al fet que el mes de juliol passat van acabar les obres per refer el ferm de 15 quilòmetres de l’autovia entre Torrefarrera i els Alamús, una actuació que va comptar amb una inversió de 7,6 milions.

En servei la rotonda de l’antic peatge de l’autopista a Lleida

El Govern va posar ahir en servei la rotonda que s’ha construït a l’antic peatge de l’AP-2 a Lleida ciutat i que millora la connectivitat amb l’Eix de l’Ebre (C-12). El ministeri de Transports acaba així el desmantellament dels peatges després del final de la concessió el dia 31 d’agost del 2021. El subdelegat del Govern, José Crespín, va explicar que aquesta és “l’actuació més ambiciosa del ministeri” en la demolició dels peatges de Lleida.

Un tram pel qual circulen 10.570 camions cada dia

La variant de Cervera de l’A-2, que es va inaugurar el febrer de l’any 2000, suporta el pas de 37.273 vehicles al dia. D’aquests, 10.572 són camions, segons consta als plecs del concurs. També constaten el mal estat en el qual es troben els carrils drets de les dos calçades del traçat en el qual s’actuarà, la qual cosa implicarà portar a terme una rehabilitació “estructural”. Suposarà retirar 18 centímetres del ferm per substituir-lo per un altre de nou. A la resta de carrils es farà una reparació “superficial”, amb el fresatge de 12 centímetres de paviment.

tracking