SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Troben mort un boletaire de 65 anys a Riu de Cerdanya

La víctima és un veí de Súria que havia anat a buscar bolets amb tres persones més || Va ser trobat a tres quilòmetres d'on havien aparcat el cotxe

Imatge d’arxiu del rescat d’un boletaire ferit l’any passat a Bellver de Cerdanya.

Imatge d’arxiu del rescat d’un boletaire ferit l’any passat a Bellver de Cerdanya.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van trobar sense vida a primera hora de la tarda d’ahir un boletaire, de 65 anys i veí de Súria (Bages), que buscaven des del migdia a Riu de Cerdanya. Va ser trobat en una zona coneguda com a grau de l’Ós. L’home havia sortit a buscar bolets amb tres companys a les vuit del matí i, per motius que es desconeixen, es va separar del grup després de les 10.00 hores i no va tornar al punt de trobada.

Els serveis d’emergència van ser alertats a les 13.16 hores del migdia i immediatament es van desplaçar fins al lloc deu dotacions, entre les quals n’hi havia dos del Grup Caní de Recerca (GRCR), un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Muntanya i infermera del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i bombers dels parcs de voluntaris de Bellver, Alp i Sallent i dels parcs de Torelló, Solsona i Berga. Els boletaires van explicar que estaven familiaritzats amb el lloc i que es movien per zones concretes, per la qual cosa els efectius van iniciar la recerca intensiva en aquests sectors mentre s’abalisava el cotxe amb què el grup s’havia desplaçat per protegir possibles olors que poguessin guiar els gossos rastrejadors. Finalment, cap a les 15.00 hores, un bomber voluntari del parc de Bellver va trobar el desaparegut estirat sota uns arbres en un lloc a uns tres quilòmetres del lloc on el grup havia aparcat el cotxe i havien de retrobar-se.

La infermera del GEM, en coordinació amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), no va poder fer res per salvar-li la vida. L’helicòpter es va retirar i la resta del dispositiu va custodiar el cos fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial, per procedir a l’aixecament. La policia catalana es va fer càrrec de les diligències per determinar la causa de la defunció.D’altra banda, un helicòpter amb els GRAE va rescatar ahir al migdia un muntanyenc desorientat a Espot.

Van rebre l’avís a les 13.16 hores i, després de localitzar-lo a la collada de Monestero, el van portar fins al refugi de Mallafré, a Aigüestortes.

tracking