SEGRE

INVESTIGACIÓ TERRORISME

Un presumpte jihadista del Pont, amb coneixements en armes i explosius

Sorpresa entre els veïns per l'operatiu

L’operatiu va començar dilluns a última hora de la tarda.

L’operatiu va començar dilluns a última hora de la tarda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El veí del Pont de Suert arrestat dilluns a Saragossa per la Guàrdia Civil per terrorisme jihadista tenia “formació i entrenament en maneig d’armes i explosius”, segons va informar ahir El Español citant fonts de la lluita antiterrorista. L’home, que residia en un pis de la capital de l’Alta Ribagorça amb la seua mare, on dilluns a la nit es va practicar un escorcoll amb ell present, “tenia un perfil altament perillós”, segons els investigadors. Pel que sembla també hauria difós material radical vinculat a organitzacions terroristes internacionals.

Ahir no constaven més detencions encara que es van fer diversos registres. L’operació l’ha portat a terme el servei d’informació de Guàrdia Civil, sota coordinació de l’Audiència Nacional. Per la seua banda, els veïns del Pont de Suert intentaven recuperar ahir dimarts la normalitat.

La majoria dels veïns van mostrar sorpresa pel desplegament policial que van veure amb agents armats i acordonant la plaça del Mercadal, la qual cosa va causar molta “sorpresa” i “expectació”. Pere Escoll, copropietari d’un bar de la plaça, va explicar que els agents van fer aixecar els clients de la terrassa del local i abandonar la zona

El jove arrestat vivia en un pis amb la seua mare i va ser present durant l’escorcoll de l’habitatge

L’arrestat compartia habitatge al Pont de Suert amb la seua mare, però la majoria de veïns no el coneixen i d’altres diuen només haver-lo vist algun cop. L’alcalde, José Antonio Troguet, va explicar que hi havia una vintena d’agents “fortament armats” i amb armilles antibales.

L’escorcoll va durar més de quatre hores i alguns veïns van veure com els agents sortien del domicili amb caixes plenes i van poder veure entrar el jove detingut, emmanillat i custodiat.

tracking