SEGRE

El presumpte terrorista del Pont de Suert volia integrar-se a l'Estat Islàmic

El detingut desenvolupava suposadament una intensa activitat projihadista a través d’internet i tindria la intenció d'integrar-se a l’estructura encara activa d’Estat Islàmic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí del Pont de Suert detingut dilluns a Saragossa desenvolupava presumptament una intensa activitat pro-jihadista a través d’internet i tindria la intenció de desplaçar-se a zona de conflicte per integrar-se a l’estructura encara activa de Daesh, segons ha explicat aquest dijous la Guàrdia Civil, que a l'operació va efectuar diversos escorcolls en domicilis de la capital de l'Alta Ribagorça. En un d'ells hi vivia el detingut amb la seua mare.

L’investigat desenvolupava una intensa activitat amb perfils oberts en diverses xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània, integrats a entitats propagandístiques vinculades al Daesh. A través d’aquests perfils difonia abundant propaganda gihadista sobre activitats terroristes dutes a terme en diferents escenaris, i sobre material per a la fabricació d’explosius. Aquesta persona hauria fet un pas d’especial transcendència recentment, incloent enregistraments on mostrava el seu total compromís amb els objectius de Daesh i jurava fidelitat a aquesta organització.

Durant la investigació ha estat fonamental la cooperació internacional amb l'FBI, que ha exercit un rol important per a la identificació i neutralització del detingut. Aquesta persona comptava amb experiència en l’ús d’armes i explosius i ha mostrat una conducta violenta i agressiva amb els agents. De la mateixa manera, durant el període d’investigació s’ha constatat que el detingut adoptava múltiples mesures de seguretat. Després de la detenció, els agents van procedir a realitzar diversos registres associats al detingut, per recopilar les evidències de les seues activitats i aclarir completament els fets investigats tant a Espanya com en altres països.

El detingut va estar present en l'escorcoll de la Guàrdia Civil a Pont de Suert.

El detingut va estar present en l'escorcoll de la Guàrdia Civil a Pont de Suert.

tracking