SEGRE

Denunciada penalment una veïna de Vila-sana per tenir quatre gossos abandonats i dos morts a casa

Una pudor molt forta envaïa tot el carrer

Alguns els gossos abandonats al patit de la casa de Vila-sana.

Denunciada penalment una veïna de Vila-sana per tenir quatre gossos abandonats i dos morts a casaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment una dona de 23 anys, veïna de Vila-sana, com a presumpta autora d'un delicte de maltractament animal. Els fets es remunten al passat 15 de setembre quan la policia va rebre un avís per la presència d’uns gossos abandonats a l’interior d’una casa del carrer de la Palma, de Vila-sana, així com d’una pudor molt forta que envaïa tot el carrer.

Els mossos es van desplaçar al lloc i, inicialment, van veure quatre gossos a l’interior del jardí d’una casa. Un cop dins van comprovar el mal estat i desordre en què es trobava el recinte i, a més, van localitzar dos gossos morts, un cadell i un adult. Un d'ells ja estava en un avançat estat de descomposició i presentava lesions compatibles amb mossegades. Els mossos no van trobar ni aigua ni menjar a disposició dels animals i, amb col·laboració dels veïns, els en van facilitar, ja que feia dies que no s’alimentaven. De fet, tot apuntava que s'havien alimentat parcialment dels animals morts.

Finalment, i gràcies a les gestions de l’ajuntament del municipi, una entitat legalment habilitada es va fer càrrec dels gossos.

Arran aquests fets, la Unitat Regional de Medi Ambient va obrir diligències per tal de determinar qui n’era la persona responsable. Gràcies a les gestions practicades van contactar amb una dona que va reconèixer que vivia a la casa, però feia dies que no hi era i que, teòricament, una altra persona s'havia de fer càrrec de tenir cura dels animals, però no en va facilitar les dades. Per tot això, el passat 28 de setembre els mossos la van escoltar en declaració com a presumpta autora d'un delicte de maltractament animal.

tracking