SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Impuls a l'últim tram de l'autovia A-14, entre Almenar i el límit amb la província d'Osca

Entre Almenar i el límit amb la província d'Osca || El Govern central treu a concurs l'actualització del projecte

Imatge d’arxiu de l’autovia A-14.

Imatge d’arxiu de l’autovia A-14.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Impuls a l’últim tram de l’autovia A-14, entre Almenar i el límit amb la província d’Osca. El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tret a concurs l’actualització del projecte, una actuació en què preveuen invertir més d’1,2 milions d’euros. Aquest haurà d’estar enllestit en un any i mig des de l’adjudicació del contracte.

Els plecs del concurs estableixen que “se suprimirà l’enllaç de l’autovia A-14 amb la carretera C-26 per la seua gran complexitat i elevat cost d’execució”. També justifiquen aquesta supressió pels “volums de trànsit previsibles” i la “proximitat d’un altre punt de connexió”. L’ajuntament d’Alfarràs va assegurar que aquest accés, al sud de la localitat, era vital per a les comunicacions del municipi i el Parlament va demanar a l’Estat que es mantingués l’enllaç. D’altra banda, pel que fa a la resta del traçat de l’eix de l’N-230, el Govern central planteja un tercer carril entre Alfarràs i Sopeira.

Es tracta d’un tram d’uns 80 quilòmetres de longitud. També es planteja aquesta solució per a un altre tram de 6 quilòmetres des de la sortida nord del túnel de Vielha fins a l’entrada al nucli urbà de la capital de la Val d’Aran. El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023 preveu una partida de 500.000 euros per a l’última fase de l’autovia A-14 (vegeu SEGRE de divendres).

tracking