SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

El nou edifici d'Inefc a la Seu, amb sobrecost i un curs de retard

El pressupost actualitzat podria passar dels 6 als 10 milions d'euros

La inauguració del curs acadèmic d’Inefc Pirineus el dia 4.

La inauguració del curs acadèmic d’Inefc Pirineus el dia 4.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou edifici d’Inefc Pirineus a l’Horta del Valira de la Seu requerirà una inversió d’uns 10 milions d’euros, quan en les bases del concurs per redactar el projecte s’estimava que costaria més de 6 milions. L’ajuntament disposarà d’aquest projecte, que fixarà el pressupost definitiu, a finals de mes. Mentrestant, la junta de govern local ha aprovat aquesta setmana l’estudi volumètric de l’edifici, que fixa que gairebé 7 milions corresponen al pressupost d’execució material i la resta, a l’IVA i al benefici industrial.

L’edil d’Urbanisme, Joan Gurrera, va explicar que la xifra és encara “aproximada” i va situar la pujada generalitzada dels costos de construcció com a causa de l’encariment. Inefc també ha dut a terme “noves peticions per a programes que també han fet incrementar els metres d’edificació”, va indicar.L’ajuntament compta amb el compromís de la Diputació, que aportarà 4 milions d’euros. L’alcalde, Francesc Viaplana, va explicar que “quan disposem del projecte podrem formalitzar l’ajuda”.

Va assegurar que mantenen converses amb la Generalitat per buscar finançament i no descarten demanar ajuda al Govern central.L’inici de les obres s’ha retardat i ara no es preveu que comencin fins a l’estiu del 2023, quan es comptava que fos a finals d’aquest any. Gurrera va assenyalar que “treballem amb l’objectiu de realitzar el trasllat el curs 2024/25”, un més tard del que estava previst. Mentrestant, els cursos del Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport Pirineus es continuaran desenvolupant al centre cultural Les Monges.

tracking