SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Vandalisme a Penelles: Investiguen destrosses en nou creus del cementiri

Algunes de les creus amb danys al cementiri de Penelles.

Algunes de les creus amb danys al cementiri de Penelles.AJUNTAMENT DE PENELLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Penelles ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra destrosses en nou creus al cementiri municipal. Veïns del poble van alertar dijous treballadors de la brigada dels danys al cementiri, segons va explicar l’alcalde, Eloi Bergós. El consistori va presentar una denúncia perquè els agents poguessin iniciar investigacions.

Bergós va afegir que han comunicat aquests desperfectes als propietaris que han pogut localitzar. “Alguns són desconeguts, perquè fa molt temps que no es permet sepultar els morts sota terra”, va dir

El consistori assumirà les despeses de reparar creus destrossades amb el vistiplau de les famílies

Des del consistori van condemnar aquest acte vandàlic i van avançar que, amb el beneplàcit de les famílies, es repararan les creus destrossades, una actuació que anirà a càrrec del mateix ajuntament. El primer edil va apuntar que és la primera vegada que el poble pateix vandalisme contra els símbols religiosos del cementiri.

La majoria de les creus es van trobar a terra, arrancades del seu lloc original i altres de trencades. Algunes eren de pedra, mentre que d’altres eren de guix i de ferro. Bergós va afegir es tracta d’un fet aïllat, va remarcar la necessitat d’insistir en l’educació cívica i va animar a denunciar qualsevol acte similar als espais públics.

tracking