SEGRE

MEDI AMBIENT PLAGUES

La plaga de la processionària empitjora i la Generalitat fumiga 20.000 hectàrees

Són un 33 per cent més i l'afectació més important es concentra al Solsonès i l'Alt Urgell

Dos avionetes a la Seu que han dut a terme proves per al tractament contra la processionària.

Dos avionetes a la Seu que han dut a terme proves per al tractament contra la processionària.AEROPORTS DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Acció Climàtica prepara la campanya de tractament aeri contra la processionària del pi, un insecte que ocasiona doloroses picades i deteriora els boscos de pi del Pirineu i el Prepirineu. La plaga ha empitjorat i aquest any es fumigaran fins a 20.000 hectàrees, un 33 per cent més que l’any passat, quan van ser 15.000. Jorge Heras, tècnic de gestió forestal de la conselleria, va apuntar que l’afectació més important es concentra al Solsonès, l’Alt Urgell i el Berguedà.

Una de les novetats serà que també es fumigarà a la Cerdanya, encara que deixarà de fer-se a la Val d’Aran, on els tècnics han corroborat que no hi ha prou afectació per a la fumigació aèria.Entre els factors que han fet empitjorar la plaga destaca l’augment de les temperatures. Heras va apuntar que “si a la tardor no fa fred, les erugues petites no moren soles i és necessari fumigar-les”. L’increment de la superfície que s’ha de tractar també es deu a la incorporació de les fumigacions contra la processionària del pi com a sistemes de prevenció d’incendis.

“Fumigant i eliminant l’eruga del pi aconseguim disminuir la presència d’arbres secs al bosc i reduïm també el risc d’incendi”, va explicar.

De moment, el departament ha portat a terme tasques de preparació del producte i de calibrat i assajos amb les avionetes i helicòpters que realitzaran els tractaments. Aquests començaran aviat i es prolongaran durant un mes. Utilitzaran com a base per als vols l’aeroport d’Andorra-la Seu.

tracking